Bună.
Mergi la dermatologie.
Tinctură de propolis, o loţiune antiseptică.
Pa, pa.
Si tu stii cam tot ceea ce stim si noi: masti cu miere, castraveti sau lamaie, ceai de musetel, alimentatie naturala si cu un procent mare de cruditati (peste 40%, legume, fructe, seminte si nuci).
Toate astea in afara de miile de tratamente cosmetice care exista pe piata.
Cel mai bun tratament impotriva cosurilor la ora actuala este Zineryt! Este foarte bun in lupta cu cosurile si prevenirea lor. Ti-l recomand cu cea mai mare incredere! Aici poti citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Pe langa folosirea Zineryt-ului trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa. Mai putine dulciuri, grasimi, sucuri acidulate, mai multe fructe si legume. Poti sa mai folosesti si apa termala (imi place cel mai mult cea de la Avene), o crema hidratanta, hranitoare de la Avene, o crema de galbenele pentru cicatrici/urme lasate de cosuri, plus vitaminele E, A, C si Zn pe cale orala. Si este foarte importanta curatarea zilnica a pielii (dimineata si seara)! Ai nevoie de un gel de curatare cat mai bun. Intereseaza-te la farmacie, si vei fi ajutat sa alegi unul cat mai bun. Succes!
HELoOou eu tocmai am ajuns acasa de la dermatolog, pe care l-am vizitat in aceeasi problema cu tine: COSURILE. Mi-am luat de la Sensi Blu urmatoarele: Zinkit(substanta activa: sulfat de zinc), Zineryt(eritromicina, acetat de zinc dihidrat), Bioderma(gel spumant). Toate m-au costat in jur de 100 lei dar cred ca merita. Mai este importanta si alimentatia: legume si fructe multe(eu mananc seara doar o salalta de legume sau de fructe, de care am chef:-D) si multa multa apa(in jur de 3 L )... sper sa te ajute:-):-):-) fundita?
Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.
Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic. Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.
Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.
Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.Incepe o cura de multi-vitamine puternice. Adesea, aparitia acneei este un semn al faptului ca ceva nu functioneaza bine in organism sau ca acesta are o anumita carenta de vitamine si minerale. Sanatatea pielii tale este strans legata si depinde de nutritie. Epiderma este un organ vital, pe care, de cele mai multe ori, il ignoram.
Daca organismul nu primeste nutritia adecvata si de care are nevoie, pielea reactioneaza prin mijloacele pe care le are la indemana. O modalitate obisnuita prin care tenul iti "spune" ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta si de anumite elemente hranitoare este aceea de a produce sebum in exces, inchiderea porilor, precum si de a reduce abilitatea pielii de a se vindeca si de a lupta impotriva microbilor si a bacteriilor. Din dieta nu trebuie sa iti lipseasca nici cromul. Acest mineral este bine cunoscut pentru proprietatile sale, fiind folosit in numeroase diete pentru slabire. De asemenea, este excelent pentru vindecarea infectiilor epidermei. Un supliment de crom luat o data pe zi va ajuta vindecarea rapida a cosurilor, prevenind "izbucnirile" ulterioare.
Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase. De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.
Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.
Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.
Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.
In plus, o data cu stoarcerea mizeriei acumulate in pori, practic rupi membranele existente sub piele, ceea ce duce la patrunderea infectiei si a sebumului sub piele, in straturile profunde ale acesteia. Astfel, singurul rezultat pe care il obtii este aparitia mai multor cosuri.
Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.
Consuma alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.respecta asta si cu siguranta o sa scapi de cosuri :*
Poti sa tai o felie de lamie, sa te masezi cu ea pe fata, timp de 2 minute, apoi astepti cu ea 15 min, si in final te clatesti cu apa calduta.
Lamaia are rolul de dezoxifiant, si de a purfica pielea.
Sau, poti lua albusul de la un ou, il bati bine, te dai cu el, astepti 20 de min, apoi te clatesi cu apa calduta.
Are rolul tot asa, de a purifica tenul.
La mine a mers, dar iti sugerez sa nu te dai decat de 3 ori pe saptamana, si nu cu amandoua una dupa alta, ci iti alegi una din doua.
Poti sa te dai 2 zile cu lamaie, si una cu albus.
La mine a mers, dar am cam abuzat de tratament si mi-a cam uscat tenul. Acum nu mai am cosuri deloc, dar e cam uscat.
User252426 întreabă: