Spalăte mai des, şi evită săpunul/gelul cu care te speli. Poate să îţi manifeste o alergie. Aşadar, te sfătuiesc să te duci la un medic dermatolog, că are să-ţi spună mai multe!
Sănătate.
1. O lingurita cu scortisoara se amesteca cu 1 lingurita cu suc de lamaie si se adauga pe suprafata tenului acneic.
2. Amesteca scortisoara si miere, pana obtii o pasta. Seara, inainte de culcare, aplica amestecul pe fata, iar, dimineata, clateste cu apa calduta. Pentru ca acest tratament simplu sa fie eficient, trebuie sa il mentii timp de o saptamana.
3. Aplica pulpa unei rosii proaspete deasupra zonelor afectate de acnee si pastreaz-o acolo 30 de minute, apoi clateste cu apa calda.
4. Consumul multor lichide zilnic, este foarte eficient pentru eliminarea toxinelor din organism si, deci, pentru curatarea pielii.
5. Clatirea fetei cu apa sarata si calda indeparteaza sebumul in exces, care contribuie la extinderea acneei.
6. Pasta pentru dinti usuca si cosurile - amestecurile pe baza de menta, in general, constituie o metoda eficace. Aplica putin pe zonele afectate, chiar inainte de culcare, insa foloseste o pasta normala, nu sub forma de gel.
7. Despre albusul de ou se spune ca indeparteaza infectia specifica acneei, grabind procesul regenerarii pielii. Intinde-l pe fata seara si clateste a doua zi.
8. Tamponarea tenului cu vata umezita in otet de mere va reduce imediat inflamatiile provocate de acnee.
Atentie: stoarcerea cosurilor nu este o solutie pentru a le indeparta, ci dimpotriva, contribuie la inmultirea lor!
Sper ca ti-am fost de ajutor
Vlalslsl întreabă: