| Grigore1239 a întrebat:

Cum scap de dependenta de calculator? In weekend stau la el 14 ore, iar in timpul cand am scoala doar 7 ore.A inceput sa ma doara creierii in cap.Normal nu ar trebui sa ma doara, dar am ajuns la concluzia ca e de la PC.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| pwnstar a răspuns:

Cel mai bun lucru ar fi vointa, vrei sa scapi de dependeta de pc sau nu? daca vrei, fa-o ..nu exista nu pot, exista nu vreau si vreau sa iti spun ca durerile de "creier" este un inceput..am fost si eu dependent.o vara intreaga am stat la pc de dimineata pana seara cu spatele strab si acum am probleme cu spatele,poti avea probleme cu ochii, poti sa te ingrasi, iti pierzi viata, cand o sa te trezesti la facultate sau ca muncesti si no sa poti sta la pc o sa te trezesti intr-o lume noua in care nu te prea pricepi, probleme de socializare cu fetele/baietii etc. ..nu e binetongue gaseste-ti un hobby..sau cel mai bine.un sport.o sa multumesti mai tarziu.

12 răspunsuri:
| pelivanvasil a răspuns:

Pai ori pune-o pe mama ta sal paroleze ori sa ascunda mausul cu tastatura sau o alta piesa dc e laptop mai bine ca poate sal ascunda

| madalin307 a răspuns:

Eu nu stau 7 ore nici cand nu am ce facerolling on the floor)))))de obicei staau 4 ore sau 5 dar foarte rar

| AlexandruVlad432 a răspuns:

Pune-ti parintii sa ti-l paroleze. Nu ti-as recomanda asta deoarece este nasol sa "stai dupa" parinti sa ti-l deschida, dar daca zici ca este asa grav, cred ca este singura solutie.

| DaLittleUK a răspuns:

Draga, ai dreptate, ai o dependenta de calculator. Atunci cand iti vine tendinta de a deschide PC-ul, opreste-te! Pur si simplu te poti uita doar la TV, sau sa citesti o carte, sa inveti, etc. Daca nu functioneaza, roaga-ti parintii sa faca ceva cu calculatorul... Sa il paroleze, sa asunda mausul sau tastatura. Sa opreasca ecranul, Sa il scoata din priza ETC

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu-ti gasesti tu alte activitati? Ceva in comun cu colegii sau sport. In week-end se pot face excursii foarte frumoase prin imprejurimi, indiferent unde locuiesti. Asta face bine si la sanatate si la educatia ta.

| danya07 a răspuns:

Dupa mine as zice ca sa iti gasesti alta ocupatie, mergi cu prietenii la plimbare, sau sa faci ceva treaba prin casa, sau vorbeste cu parintii tai despre asta si sa te tina ei ocupati. Si eu eram la fel dar mi-am revenit, stau la pc dar doar daca am ceva important, in rest imi fac alta ocupatie prin casa. Eu sunt ceva bolnavioara, probabil de asta stateam foarte mult la pc si nu am voie sa fac aproape deloc efort, dar fac cate putin cate putin din ceva si asa trece timpul.

| CVE12 a răspuns:

Crede-ma si eu am avut aceeasi problema.pur si simplu cand veneam d la scoala ma duceam la pc..nuimi faceam toate temele pentru a ma lasa mama sa stau la pc.o minteam ca nu am nimic de facut de invatat. asa am luat niste notee.dar am lasat pcul..si acum abia stau 1-2 ore..asa de plictiseala.e mai bine sa mergi sa alergi sa mergi la un suc cu amicii..sau sa te uiti la tv...in legatura cu durerea de cap si eu o aveam in vacanta de vara..cand stateam cam jumatate de zi in fata pcului.

| alex0110 a răspuns:

Odata ce ai intrat in acest joc nu mai poti scapa. Eu am scapat pentru ca mi-a fot suspendat contul o luna (nu intreba de ce) si nu am mai avut ce face, deci nu am mai stat atat de mult si acum am reusit sa ma redresez. Am avut noroc eu, dar nu stiu ce ai putea sa faci tu.

| NeneaToaster a răspuns:

Nu stiu, iesi mai mult cu prietenii.Pentru ca vei roade din timpul liber pe care il ai, si in plus nu o sa-l folosesti cat timp esti pe afara.

| Trojandll a răspuns:

Da pentru mine 14h este doar incalzirea am stat pana la 2 zile la rand cu vreo 1h pauza pentru mancat si altele.Dar si eu sunt la aceeasi problema si incep sa imi revin cu 4-3 H pe zi incep sa ma doara ochi si ajung la concluzia ca dupa nu o sa mai am parte de loc de caluclator

| micutdragut a răspuns:

Solutia e AICI: http://www.stefan-birica.ro/......e-vindeca/ :) sper ca te-am ajutat