| Florazul15 a întrebat:

Cum scap de fobia de pești? Îmi este frică și scârbă de ei și nu pot intra în mare din cauza asta

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai sa dai peste pești la mare in zona de plaja

| gabicoo a răspuns:

Peștii stau departe de mal. Din cauza turiștilor. Mai scârboase sunt meduzele.

| StrongHeart a răspuns:

La insecte mai inteleg dar cum sa ai fobie de pesti wow, pestii sunt super ok, de unde aceasta fobie?

| Miruna333 a răspuns:

Terapie. De unul singur mai greu, dar poti incerca sa citesti si sa descoperi mai multe despre pesti, si incearca sa te expui fricii tale, iti este frica si scarba. Incearca sa fii realist si sa iti dai seama ca nu ai de ce sa iti fie frica de pesti, acestia nu iti fac nimic, nu esti in pericol cu nimic, lor le este frica de tine. Iar la scarba, cam acelasi lucru, intelege de unde vine aceasta scarba si expune-te, pestii chiar nu sunt scarbosi. La mare oricum rar dai de pesti, si aceia pe care ii intalnesti sunt super micuti, dar totusi, trebuie sa invingi aceasta frica

| ninuku a răspuns:

In mare la plaja unde sunt sute de persoane nu ai nici o sansa sa dai de vreun peste iar chestia cu fobia cred ca un psiholog te poate ajuta sa scapi de ea.

| Florazul15 explică (pentru ninuku):

Eu am văzut pești la mare dar micuți, problema este că și de aia îmi este frica