| zitiala a întrebat:

Cum scap de raguseala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OnuOnulică a răspuns:

Gălbenuş de ou
Cel mai cu noscut remediu împotriva răguşelii este gălbenuşul de ou. Acesta se prepară în felul următor: freacă bine două gălbenuşuri cu patru linguriţe de miere, până când se formează o spumă, după care pune totul într-o cană de 200 ml cu lapte fierbinte şi amestecă bine. Se bea înainte să se răcească.

Unt
Un alt tratament care se bazează pe lapte este următorul: în 200 ml de lapte fierbinte topeşte 20 g de unt proaspăt. Adaugă o linguriţă de miere şi bea-l cât e cald. Dacă se răceşte nu mai are acelaşi efect.

Ridiche neagră
Amestecă 100 ml suc de ridiche neagră cu 3 linguriţe de miere şi ia câte două linguri de lichid, de trei ori pe zi. Restul amestecului păstrează-l la frigider până a doua zi. Ai grijă însă să-l scoţi la timp de la rece, cu minimum o jumătate de oră înainte de a reîncepe tratamentul.

Ceai de soc
Foarte eficient împotriva răguşelii este şi ceaiul de soc. Poţi prepara o infuzie cu 2 pliculeţe de ceai de soc la 150 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 5 minute, după care adaugă o linguriţă de miere, iar apoi bea-l cald, treptat, cu linguriţa.

Lămâie
Ceaiul de lămâie este foarte bun în combaterea răguşelii. Se pune 1-2 pliculeţe de ceai la 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, după care se adaugă două linguriţe cu miere. Se bea călduţ pentru a avea efectul dorit.

Hrean
Stoarce cu ajutorul storcătorului 2-3 rădăcini de hrean. Sucul obţinut amestecă-l cu 3 linguriţe de miere până se formează un sirop. Pentru a te trata ia câte 2 linguri de sirop pe zi.

Flori de tei
Fierbe două linguri de flori de tei în 300 ml de lapte, până când scade laptele la jumătate, după care opreşte focul, acoperă vasul şi lasă-l până când se răceşte. Apoi strecoară laptele, încălzeşte-l şi bea-l îndulcit cu o linguriţă de miere.

Frunze de dafin
Pune 10 frunze de dafin în 200 ml apă clocotită. Lasă-le la infuzat, după care fă gargară. Tratamentul este mai eficient dacă îl repeţi de trei ori pe zi.

Cimbru
Infuzia cu cimbru îţi poate reda vocea. Pune 12 linguriţe cu cimbru la o cană de 200 de ml cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 10 minute, după care adaugă-i două linguriţe de miere.

Ţelină
Fierbe 40 g de frunze de ţelină într-un litru de apă. Lasă timp de 10 minute la infuzat după care strecoară-l şi bea câte o cană pe zi, timp de 3 zile.

Cartof
Cataplasmele cu cartof crud sunt un alt remediu eficient şi foarte cunoscut. Rade un cartof crud şi stropeşte-l apoi cu puţin oţet, după care pune-l într-o compresă care trebuie aplicată pe gât. De preferat este să-ţi faci seara acest tratament pentru a-l lăsa să acţioneze pe tot parcursul nopţii.

Sursa: http://www.unica.ro/......40013.html

3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cu un control medical la medicul de familie.
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil, ai o viroză respiratorie ( banala răceală ) - presupun că mai ai şi alte simptome...
Iar laringita este o complicaţie a acesteia :(


În PRIMUL rând, îţi recomand un control la medicul de familie!


Apoi, dacă îţi dă Paracetamol şi Vitamina C, atunci îţi recomand altceva ( în caz că ai şi alte simptome de răceală şi nu-ţi trece ).

Poţi încerca unul ( nu toate ) dintre următoarele remedii/medicamente :
* Coldrex MaxGrip ( plicuri ) - le dizolvi în apă fierbinte şi bei unul la 4-6 ore ( îl bei cât de fierbinte rezişti ) – a se citi şi RESPECTA Prospectul.
* Coldrex HotRem - aceeaşi indicaţie ( ca la cel anterior )
* Theraflu Extra răceală şi gripă ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Fervex ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Modafen HotDrink ( plicuri ) - aceeaşi indicaţie
* Nurofen răceală şi gripă - comprimate.

Iar pentru durerea de amigdale, ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...

Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.

Pentru răceală se poate consuma usturoi proaspăt ( cu diverse alimente ), citrice ( care conţin multă Vitamina C, în special kiwi ), vin fiert, ceai cald ( nu fierbinte ), etc.

Pentru tuse se poate folosi ceai de soc îndulcit cu miere de albine, sau ceai de ceapă + jumătăţi de nucă.
Vezi şi alte remedii pentru tuse la linkul :
http://sanatate.bzi.ro/remediu-cu-usturoi-si-miere-pentru-tuse-seaca-6822
http://www.tonica.ro/......-tuse.html

Dacă nu ai probleme cu tusea/gâtul, se poate bea ceai de natural din orice plante.

Totuşi, sunt unele mai indicate în caz de răceală - vezi detalii la linkul :
http://www.gradinamea.ro/......550_1.html

http://www.ele.ro/sanatate/tratamente-naturiste/5-ceaiuri-antiraceala-4225

Pentru nasul înfundat se recomandă diverse picături nazale ( de la farmacie ) sau inhalaţii cu abur/ceai de mentă sau muşeţel ( în care se pot pune câţiva picuri de ulei de brad sau de eucalipt ).

Dacă ai şi febră atunci se pot face frecţii ( pe tot corpul ) cu spirt sanitar, carmol, etc.

Antibiotice se iau DOAR în ultimă instanţă ( NU se administrează de la început ), în cazul în care simptomele se agravează şi DOAR dacă sunt prescrise de medic!


Toate cele bune şi multă sănătate.

Întrebări similare