| Nataliaa2176 a întrebat:

Cum scap de respiratia urat mirosiroare? Ce trebuie sa iau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
29 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Lacalut Flora.laughing

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la dentist fa ti detartraj ca si din cauza tartrului miroase gura. Ce varsta ai? Si evită ceapa usturoiul ca astea put rau.

| RAY a răspuns:

Sa manci mai multe legume, fructe sa te speli pe dinti, acel miros poate veni si din stomac sa stii, dar cumpara listerin ca e bun

| Freya1 a răspuns:

Sa mergi la dentist poate ai cari sau infectie care trebuie tratata happy

| tril a răspuns (pentru Freya1):

Cari, nu poate sa aiba. Acele insecte traiesc doar in lemn. Dar carii, da, poate avea.

| Freya1 a răspuns (pentru tril):

Vai de mine

Dar tu daca scrii plinge sau batrinica nu e problema...Tot omul mai greseste ori din neatentie ori din nestiinta dar nu cred ca e site de corectare gramaticala.Cat timp intelegi ce vreau sa spun si nu sunt analfabeta nu vad de ce te-ai trezi sa comentezi

Da, scriu cu î, ceea ce Academia Romana permite. Da nu gresesc gramatical. Daca tu ai fi gresit doar la tastare, alta ti-ar fi fost reactia. Concluzia?

Concluzia e ca scriu cum vreau, cum stiu si pot si nu cred ca e treaba ta. Daca nu ai ceva mai bun de facut decat sa corectezi pe altii trebuia sa te faci admin al pagini

Daca "iesi in lume", scrie corect. Pentru ca orice copil de aici va invata gresit. Daca nu vrei, stai in coltul tau de casa ascunsa, sa nu te auda si sa nu te vada nimeni. Nu esti un bun exemplu!
Iar eu, nu doresc sa fiu admin. Nici nu am timp de asa ceva. Mai "gresesc" intrind uneori.

Daca nu iti convine ceva nu trebuie sa citesti.Iar copii nu invata aici sa scrie si sa citeasca exista scoala nu trebuie sa ia exemplul meu sau al tau

| Caro34 a răspuns (pentru Freya1):

Nu te supara pe "tril" degeaba! El a vrut sa te ajute, fara sa te ofensezi! Unele cuvinte sunt usor gresit intelese. Nu ar strica sa fii mai atenta la scris sau sa recitesti in o data ceea ce urmeaza sa postezi. Eu zic ca "tril" a fost super! El ti-a facut un bine si nu merita sa te superi pentru asta ci sa inveti din greselile tale si sa nu le mai repeti. Numai bine!

| Freya1 a răspuns (pentru Caro34):

Da si eu prefer sa nu ma corecteze nimeni si mai ales in modul ironic.Nu intra in polemica asta

| Caro34 a răspuns (pentru tril):

Respect pentru clarificarea gramaticala data!

Respect inca o data pentru clarifcare! Am si evaluat clarificarile tale! Numai bine!

| tril a răspuns (pentru Caro34):

Multumesc pentru apreciere. Multumesc si pentru evaluari chiar daca eu, nu raspund pentru puncte.
P.S. din raspunsul dat tie, observ ca @natalia2014 tot nu a inteles diferenta. De fapt, nu a inteles nimic. Pacat pentru ea!

Unii oameni pricep mai greu lucrurile fine si nu trebuie sa ne suparam... Asta este lumea democratiei de azi, asta ca sa fiu moderna si sa nu jignesc! Oricum, RESPECT pentru felul finut de a spune adevarul si a indruma catre invatatura. Aprecierea nu era pentru puncte si alte cele ci pentru tine, ca persoana, insa site-ul nu are decat cateva adjective la apreciere; nu ar fi stricat sa mai fi fost cateva adaugate si formularul mai marisor sa mai poti si scrie ceva pe acolo insa eu sunt numai "senior" si nu am voie sa cer mai mult! Numai bine!

| tril a răspuns (pentru Caro34):

De apreciat cum gindesti. Numai bine si tie!

| FaraNumePls a răspuns:

Bunaaa! Du-te la dentist. Dar poate nu poți merge. Nu-i bai laughing. Cumpărăți apa de gura, spalăte de mai multe ori pe dinți, mănâncă fructe, legume.

Răspuns utilizator avertizat
| tril a răspuns:

Respiratia urit mirositoare, poate fi atit de la dintii necuratati, cit si de la o afectiune a stomacului. Daca te speli regulat pe dinti dar mirosul urit persista, mergi la medicul internist.

| AlexRv a răspuns:

Bună Nataliaa2176!

Ca să scapi de respirația urat mirositoare, în primul rând trebuie sa ai o bună igienă bucală, adică trebuie să te speli pe dinți de cel putin 3 ori pe zi, să folosești apă de gură și ață dentară.

Apoi, dacă ai probleme cu dinții, de exemplu carii, trebuie să mergi la dentist să le repari. Dacă și asa continui să ai respirație urat mirositoare, iți recomand să mergi la medicul de familie pentru o verificare globală a sănătății deoarece diferite boli influențează. Sfatul meu este sa începi sa ai o bună igienă.

O zi frumoasă!

| Nemessys a răspuns (pentru AlexRv):

Si eu care credeam ca totul se rezolva cu o guma orbit. laughing

| lilica06 a răspuns:

Buna!
Respiratia urat mirositoare nu tine numai de ingrijire si rutina, ci si de problemele cu stomacul sau cele cu gingiile. Oricum, am cateva sfaturi permanente si foarte ajutatoare :
- Spala-te pe dinti dimineata dupa micul dejun si dupa fiecare cina. In caz ca esti in oras, afara sau oriunde altundeva si mananci, dupa foloseste un sprei cu aroma de menta pentru gura sau guma de mestecat.
- Foloseste guma de mestecat des sau apa de gura.
- Incearca sa mananci doar seara legumele gen : ceapa, usturoi, etc. Si dupa spalarea pe dinti, spray-uri sau guma, mirosul poate ramane imprimat pentru cateva ore intre peretii gurii sau dinti.
Sper ca te-am ajutat!

| stefy02 a răspuns:

O guma. rolling on the floor)

| Alangi99 a răspuns:

Buna,

Pe mine ma ajuta guma de mestecat. big grin

Sper ca te am ajutat!

| EmiTeo a răspuns:

Iti recomand sa te duci la dentist, stiu eu o clinica foarte buna daca esti din Bucuresti https://clinicatrident.ro, am avut aceeasi problema si in 2 sedinte am scapat de respiratia urat mirositoare!

| Shailyn a răspuns:

Am trecut si eu prin asta, trebuie sa te speli pe dinti de multe ori, sa nu ai carii, dacă ai mergi la stomatolog iar daca totul continua du-te la medic sa vada ce ai pentru ca atunci poti avea ceva la burta.

| sobolancusentimente a răspuns:

Pasta de dinți sau apa de gura?