# Unge-ti unghiile cu ulei de masline. Acesta le ofera substantele nutritive necesare pentu a creste, si gustul nu este prea placut ceea te-ar putea impiedica sa le rozi, cel putin atata timp cat uleiul se afla pe unghii.
# Aplica lotiune pe unghii si pielea din jurul lor. Asta le va ajuta sa se vindece, iar gustul le va tine departe de gura ta.
# Atunci cand simti nevoia sa-ti rozi unghiile, roade altceva in schimb. Guma sau o scobitoare pot fi inlocuitori foarte buni.
# Exista protectori de latex pe care ii poti cumpara pentru degete. Arata precum niste prezervative mititele, si le gasesti in farmacii. Poti pune aceste mini prezervative pe unghii pentru a tine obiceiul la distanta.
# Unele persoane pur si simplu nu se pot abtine si au nevoie de ajutor. Roaga-ti o prietena sau un membru al familiei sa-ti atraga atentia atunci cand te vede ca-ti rozi unghiile. La mine cel putin, a functionat, si fara ca macar s-o cer.
# Si ca sa va vorbesc din experienta: de fiecare data cand prietena mea ma vedea rozandu-mi unghiile imi dadea peste mana. Iar asta, dublat de imaginea mea in oglinda atunci cand imi rodeam unghiile au fost motivatii suficiente pentru a scapa de acest obicei… cel putin in public.
Este un tic nervos, care se poate rezolva doar cu foarte multa vointa din partea ta sau cu ajutorul unui psiholog.
Ai putea sa-ti tai unghiile si sa ramai cu ele scurte cateva saptamani, pana iti trece nevoia de a le mai roade.
De ticul asta nu am putut scapa ani intregi. In orice ora cu mana-n gura ). Stii cum m-am lasat? Mama mi-a zis ca atunci cand voi avea un prieten,si cand ma va tine de mana si-mi va vedea unghiile isi va face o parere urata despre mine, va crede ca sunt nu stiu cum etc... Si asa m-am lasat, acum cand ma uit la unghiile mele mi-e mai mare dragul sa le las sa creasca sa incerc tot felul de oje, modele.:X La mine a functionat!
Http://www.facebook.com/DSoaraDeLaBloc e o notita despre asta:d
User252426 întreabă: