| skyrim2 a întrebat:

Cum scap de scabie/râie? Nu pot sa cred ca întreb asa ceva, când auzeam de asta luam la mișto da exista și e groaznic, nu mai suport. Am auzit de benzonat de benzil nu se mai găsește în farmacii, deocamdată ma spăl cu săpun cu sulf dar apare iar și iar, simt ca înnebunesc nu mai suport? Ați trecut prin asa ceva, aveți idei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dar de medic ai auzit?

| Violleta2022 a răspuns:

Cu tratamnet special de la farmacie si cu dezinfectie serioasa acasa: se fierb cearsafurile, saltelele, paturile, pernele, covoarele, perdelele, prosoapele, imbracamintea toata si se da cu insecticid pe paturi si in casa.

Faptul ca-ti reapare scabia care-i extremd e contagioasa este pentru ca nu faci ce trebuie, adica totul FIERT si calcat cu fierul incins si casa dezinfectata cu insecticide.

Imi pare rau sa-ti spun, dar asta este realitatea: scabia (raia) este o infectie parazitara luata numai de la oamenii nespalati, care traiesc in mizerie si este extrem de contagioasa.

| dullcat a răspuns:

Ai fost la vreun medic pana acum? Poti citi pe aici sfaturi/experinte

https://www.sfatulmedicului.ro/......bila_50489

Răspuns utilizator avertizat
| MironMihaela a răspuns:

Unguient cu sulf.

| nushcine00011 a răspuns:

Persoanele care pot fi infectate trebuie sa mearga la medic pentru obtinerea unui diagnostic. Este vorba despre toti cei care locuiesc in aceeasi casa, chiar daca persoanele in cauza nu prezinta simptome de scabie. ajuta foarte mult o baie calda si indelungata, in timpul careia pacientul se spala cu sapun si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop aspru. igiena este importanta pentru toata lumea, dar se recomanda mai ales in cazul bolnavilor de scabie. Igiena presupune, in cazul acestei boli, nu numai spalatul frecvent pe maini cu sapun, dar si deparazitarea lenjeriei (fierbere si spalare) si aerisirea acesteia. hainele se spala in fiecare saptamana, la 60 de grade Celsius.hainele care nu se pot spala la o temperatura de 60 de grade Celsius se pun intr-un sac de plastic etans si se lasa acolo vreme de o saptamana. Apoi se pot spala la o temperatura adecvata.hainele care nu se pot spala la o temperatura de 60 de grade Celsius se pot pulveriza cu o solutie anti-acarieni intr-un sac etans si se lasa solutia sa actioneze vreme de 48 de ore. Solutia de anti-acarieni se foloseste si pentru tratarea incaltamintei, covoarelor, canapelei, saltelelor.

(am gasit pe net)