Ca sa intelegi de ce nu ai cum sa le vindeci odata aparute hai sa lamurim ce sunt de fapt vergeturile astea.
Cand pielea e nevoita sa se intinda (in special in termen scurt) ca sa acomodeze noul volum corporal dobandit fie prin crestere in greutate, inaltime, sarcina sau hipertrofie musculara (la culturisti), fibrele de colagen si proteinele din derm sunt lezate pentru ca nu sunt suficient de elastice precum epidermul. Procesul inflamator declansat dilata capilarele din zona si de aici culoarea initiala rosiatica. Ca orice tesut lezat se produce vindecarea insa nu in tocmai ca inainte. Pe scurt... poti sa le consideri cicatrici sub piele si nu ai ce sa le faci.
Nu toata lumea dezvolta vergeturi... unii sunt mai norocosi. Desigur conteaza ca orice crestere in greutate sa fie treptata ca sa nu streseze pielea. Poti lucra la preventie cu diverse creme dar pe cele deja formate le vei avea de acum inainte. Asta nu e o tragedie. Statistica spune ca 90% din femeile insarcinate vor dezvolta vergeturi si in randul adolescentilor pana la 70%.
Recunosti ca te-ai si ingrasat sau ca esti in crestere? Pentru ca atunci tind sa apara. Culoarea descrisa de tine e caracteristica pentru vergeturile tinere...la maturare ele devin sidefii si nu se observa la fel de tare. De scapat definitiv nu exista nici un mod din pacate. Nu te lasa pacalit/pacalita de reclame.
Recunosc ambele variante precizate de tine vorbesc serios. Am 17 ani, luna viitoare voi avea 18 Daca fac miscare, dorm mai mult, exista vreo sansa sa scap asa si asa de ele? (Nu sunt nici grasa nici slaba, sunt intre). Ma intreb cum manechinele, sportivii, etc. (stiu, pare stupid ce zic) nu prea au acele vergeturi indiferent ca sunt rosii sau sidefii. Poate pe langa ce am spus eu, cunosti ceva tratamente naturiste (Poate*) Oricum, mersi de raspuns!
Am inteles, mersi mult!
Ca sa intelegi de ce nu ai cum sa le vindeci odata aparute hai sa lamurim ce sunt de fapt vergeturile astea.
Cand pielea e nevoita sa se intinda (in special in termen scurt) ca sa acomodeze noul volum corporal dobandit fie prin crestere in greutate, inaltime, sarcina sau hipertrofie musculara (la culturisti), fibrele de colagen si proteinele din derm sunt lezate pentru ca nu sunt suficient de elastice precum epidermul. Procesul inflamator declansat dilata capilarele din zona si de aici culoarea initiala rosiatica. Ca orice tesut lezat se produce vindecarea insa nu in tocmai ca inainte. Pe scurt... poti sa le consideri cicatrici sub piele si nu ai ce sa le faci.
Nu toata lumea dezvolta vergeturi... unii sunt mai norocosi. Desigur conteaza ca orice crestere in greutate sa fie treptata ca sa nu streseze pielea. Poti lucra la preventie cu diverse creme dar pe cele deja formate le vei avea de acum inainte. Asta nu e o tragedie. Statistica spune ca 90% din femeile insarcinate vor dezvolta vergeturi si in randul adolescentilor pana la 70%.
O sa le iau de la plafar, ma gandesc ca alea sunt mult mai bune, mai naturale.
Am citit undeva ca foarte bun este albusul de ou aplicat pe zonele respective.Rau nu are ce sa faca.Merita incercat!
O sa incerc aceasta metoda, multumesc pentru raspuns!
Cu drag!
Iata un produs romanesc cu un raport calitate/pret foarte bun: https://www.putereaplantelor.ro/......00-ml.html Mult succes!
Multumesc DinPlante, daca nu o sa gasesc la plafar ceva asemanator, atunci am o sa o comand de pe site! Mult succes si tie!