anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum scap de vergeturi? Inafara de calea chirurgicala:d

Am pe gambe. si arata f urat, am auzit o varianta ca doar cu bronz dar...sunt destul de bronzata Nu stiu...

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Remedii pregatite acasa pentru vergeturi: http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-vergeturi

| faramatania a răspuns:

Cea mai buna modalitate de a preveni dar si de a trata vergeturile este o dieta sanatoasa si echilibrata. In acest sens, se recomanda consumarea zilnica a unei cantitati suficiente de apa (6-8 pahare) pentru ca organismul sa ramana hidratat si pentru ca toate sistemele acestuia sa fuctioneze adecvat. Hidratarea adecvata inseamna mentinerea elasticitatii pielii si ajuta la producerea unei cantitati suficiente de colagen.
Vitamina C este un antioxidant care isi aduce un aport urias in productia de colagen, dar si in sinteza hormonilor. O crema pe baza de vitamina C este un luptator redutabil pentru sanatatea si elasticitatea pielii, este un puternic hidratant care catifeleaza pielea, o curata si o exfolieaza. Daca vrei sa ai parte de vitamina C in organism, consuma alimente precum papaya, citrice, pepene, fructe de padure, conopida, fructul pasiunii, varza, castraveti, patrunjel, ardei, ficat, fructe de mare.
Vitamina E este si ea un antioxidant care incurajeaza productia de colagen si repararea celulara. Este vitamina recomandata de medici pentru a inlatura efectele inestetice ale unei operatii. Astfel, poti sa apelezi la capsule de vitamina E, insa majoritatea cremelor care se lupta cu vergeturile contin vitamina E. Astfel de creme au un efect anti-inflamator, si se lupta si cu agravarea vergeturilor. Vitamina E se regaseste in alimente precum semnitele de floarea-soarelui, nuci, fructe de padure, cereale integrale, legume cu frunze verzi, alune, peste.
Untul de Sheabig grinesi este folosit de milenii de catre triburile africane, untul de shea a aparut de curand in piata europeana de produse cosmetice. Extras dintr-un copac, untul de shea are proprietati extraordinare de hidratare, fiind rapid absorbit de piele, si nu lasa urme uleioase. Desi produsele pe baza de unt de shea sunt mai scumpe, se deovedesc a fi eficiente. Poti sa inlocuiesti untul de shea cu unt de cacao.
Remedii naturiste
Poti sa prepari in casa lotiuni de tratare a vergeturilor. Uleiul de masline, masat regulat pe zonele cu probleme poate face minuni, dar si uleiul de migdale, de avocado sau uleiuld e vitamina E. Nu repara pielea in totalitate, dar aduc un aport de hidratare intens. Poti sa incerci si retele de mai jos:
Lotiune de casa pe baza de unt de cacao/unt de shea
Ingrediente: ½ de ceasca de unt de cacao sau unt de shea, 1 lingura de ulei de germeni de grau sau ulei de masline, 1lingurita de ulei de vitamina E, 2 linguri de miere solida.

Incalzeste amestecul pana ce mierea devine solida, amestecand bine. Depoziteaza amestecul intr-un borcan sigilat in frigider. Aplica aceasta crema pe zona cu vergeturi o data pe zi, masand usor pielea.
Crema de casa pe baza de aloe vera
Ingrediente: ½ de ceasca de ulei de masline, ¼ de ceasca de gel de aloe vera, 4 capsule de vitamine E, 2 capsule de vitamina A.

Scoate din capsule lichidul si amesteca-l cu toate ingredientele. Depoziteaza amestecul intr-un borcan sigilat in frigider. Aplica aceasta crema pe zona cu vergeturi o data pe zi, masand usor pielea.

| Xandr a răspuns:

Am auzit ca amestecul de tinctura de levantica si ulei din aceeasi planta reduce aspectul de coaja de portocala si atenueaza vergeturile, insa nu stiu ce randament da. Il voi incerca si eu happy