| Georgiana95 a întrebat:

Cum scapi cel mai repede de raceala?happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| asdgfhresry a răspuns:

Ceai de busuioc, poti pune o lingura de miere in loc de zahar, fa multa miscare, dupa care stai putin prin pat. Mananca fructe, supa si chestii de genul. Eu am fost racita si nu mi-a placut pentru ca nu vreau sa lipsesc de la scoala, mai ales ca dam si examene pentru admitere la liceu curand :-ss

11 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Repaus 1-2 zile, vitamina C, ceai indulcit cu mziere + lamaie in cantitati uriase (eu beau 5 litri pe i - coada soricelului) - daca ai de unde sa iei si niste remedii din plante este un bonus.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Ceaiuri de tei indulcite cu miere de albine la care adaugi zeama de lamaie cata vrei.

| zeenath a răspuns:

La raceala mai practicam si eu tratamentului prezentat de Chandra.Este foarte important sa consumi cat mai multa vitamina C! Asta ce inseamna, stai cu portocale, kiwi, grapefruit langa tine si lemon in ceai!winking Preventiv, toamna si iarna sa consumi aprox 500 gr de citrice /zi si ai sa vezi ca nu te prinde raceala!winking

| Atotstiutorul a răspuns:

O raceala adevarata fie ca vrei fie ca nu vrei, tine o saptamana!

| DanSor a răspuns:

Nu ai cum sa scapi de ea, pentru ca tine de sistemul imunitar al fiecaruia si de felul cum te pastrezi.
Chiar daca cand e mai rece afara si tu te imbraci mai gros tot nu scapi de raceala, doar te ajuta sa nu se inrautateasca situatia, plus ca te poti imbolnavi cu "ajutorul" celor din jur: un stranut in fata si esti "marcat" asa ca nu poti sa scapi, poate doar daca stai inchisa in casa laughing

| perla a răspuns:

Eu cu sotu cand prindem cate o racealaaaa, fierbem 1litru de vin cu scortisoara si zahar, si dupa ce l-am baut facem o partida bunaaaaaaaaaa de dragoste si dimineata e tot okkk!

| IoanaEvelina a răspuns:

Cumpara-ti nurofen pentru raceala si gripe, bea mult ceai cu lamaiehappy

| axelmatei a răspuns:

Cand esthi racita opreste-te din a fi racita si incepe sa fi grozava ...asta este motto-ul impotriva racelii

Apropo o vizita la medic nu stricawinking

| Zmeura a răspuns:

Ceiuri calde-bea multe ceiuri calde cu lamaie.Este recomandat ceiul de ceapa sau cel verde, la care poti sa adugi lamaie sau multa miere.

Supe calde-este un remediu foarte bun
Odihna-somul este extraordinar de important, incerca sa te acoperi cu patura cand dormi
Propolis-o lingurita la stomagul gol in fiecare dimineata

| Lost In Your Smoke™ a răspuns:

Pai.bea mult ceai cu lamaie(cel de la Fares-raceala si gripa-e foarte eficient), mananca multe fructe(in special citrice), nu sta in pat foarte mult timp(asta te imbolnaveste si mai rau), in fiecare zi ia o gura de aer(iesi in fata blocului sau thinking), camera ta trebuie aerisita foarte bine.Cam atatthinking Evita sa te indopi cu pastile.Mergi pe remedii naturale

| julieta_love a răspuns:

Pai iata eu des racesc si daca sint de la tara, mama sau vecinii imi spun foarte multe retete sau cum sa le zic, una este sa-ti faci multa frectie cu otet, si alta este ca eu imi kumpar de la farmacie Ринзасип si iata asta imi ajuta foarte mult imi trece, pa succes

Întrebări similare