Crampe musculare - magneziu
Acest mineral este crucial pentru transmiterea mesajelor de la nervi la muschi si, din pacate, majoritatea populatiei are o carenta la acest capitol.
Daca esti unul dintre cei mereu pe fuga, care consuma mancare de fast-food, dar incearca sa compenseze raul facut cu lactate, afla ca acestea din urma nu fac decat sa coboare nivelul magneziului din organism.
De unde il obtii: tarate, cereale integrale, fructe uscate, ciuperci si nuci. Daca iei un supliment cu magneziu, uita de lactate o vreme si evita, de asemenea, sardinele.
Cantitatea zilnica recomandata: 300 mg. De amuzament, ca sa obtii tot magneziul de care ai zilnic nevoie ar trebui sa consumi ori 9, 5 linguri de tarate, ori 4 portii de orez brun, ori 11 felii de paine din cereale, ori 9 banane ori 20 de smochine (de preferat cele uscate) sau 22 de nuci.
Zeama de castraveti murati te scapa de crampele musculare,asta daca ai crampe musculare, Multe persoane active din punct de vedere fizic au verificat pe propria piele ca zeama de castraveti murati amelioreaza crampele musculare, se mai poate si sa incetam orice activitati ce pot declansa crampe musculare; sa incordam usor muschiul afectat si sa masam cu grija locul afectat, pana la disparitia completa a crampelor musculare. aplicam o compresa calda pe muschiul afectat, iar in cazul durerilor mari vom aplica o compresa rece.Pentru a pre intampina aparitia crampelor musculare este indicat sa acordam o atentie sporita exercitiilor de incalzire generala. Exercitiile de mobilitate generala, inaintea sedintelor de antrenament pot preveni aparitia crampelor musculare. Intotdeauna trebuie sa efectuam exercitii de incalzire inainte de a depune efort
In cazul aparitiei crampelor, urmatoarele actiuni pot fi de ajutor:
- intinderea si masajul: intinderea grupei musculare afectate si masajul usor poate ajuta la relaxare. In cazul crampelor la nivelul gambelor se recomanda sustinerea greutatii pe piciorul afectat si indoirea usoara a genunchiului sau flexia dorsala a piciorului pe gamba (tragerea degetelor de la picior spre tibie).
- aplicarea de cald sau rece: se poate folosi o compresa rece pentru relaxarea muschilor tensionati, urmata de aplicarea unui prosop cald, unei paturi electrice sau o baie fierbinte pentru ameliorarea durerii sau sensibilitatii ramase. Funda?
Fa-ti masaj vreo 5-10 minute, cu palma dreapta (putin apasata), circular, in jurul buricului, in sensul acelor de ceasornic si invers.
Crampele sunt de mai multe feluri:crampe abdominale, crampe musculare, etc. La care te referi?
Incearca sa iei niste debridad este foarte bun si nici nu costa mult si isi face efectul foarte repede:*
Ma puteti ajuta? am crampe la stomac si ma doare in capul pieptului si am luat nospa mai multe dar in stomacul meu fierbe cea ce am mancat adica mazare nu mia picat bine nu? va rog ajutati-ma rapid cat mai repede va rogggg aici bine ca ne putem exprima noi insine dar niste nesimtiti de pe facebook ne publica ceea ce scriem si spune ca este stanjenitor pentru noi sunt va rog va multumesc ca ma puteti ajuta