Din cate stiu eu,la apendicita se ajunge daca mananci foarte multe seminte cu coaja cu tot si in general fructe care contin seminte [ardei, rosii, etc]. mai ales semintele de la ardei am auzit ca sunt foarte periculoase.
Cea mai mare parte a oamenilor fac apendicita fara o cauza anume, din cauza formarii coprolitilor in intestin. Coprolitii sunt niste pietricele care se formeaza prin precipitarea sarurilor din apa si mancare. O mica parte dintre cei care fac apendicita, au blocat in apendice un cocolos de coji de seminte, sanburi de rosie, ardei, struguri, un sambure de maslina, de lamaie sau un ascarid (viermisor intestinal).
Apendicita nu are neaparat o cauza! :. sunt oameni care au mare grija ce mananca.si totusi fac apendicita! Tine de organimsul fiecaruia! Dar ...in principal daca mananci coji, de ex de seminte risti sa faci apendicita!
Pai de obicei dacă înghiți coji de semințe de floarea-soarelui faci apendicita.
Ai voie sa mananci orice sa nu inchiti sambur de la cireste, corcoduse etc fructe, legume ma rog poti sa mai inchiti dar nu pe toate ele se aduna intr-o bungulita si asa se ajunge la apendicita adica scoaterea acelei pungulite.
Aly_6441 întreabă: