Pai daca analizezi cuvantul iti dai seama, hipo este ceva mai mic iar hiper este mai mare;
Deci daca valorile sunt peste, inseamna ca este vorba de hipertiroidie. Indicat ar fi sa vizitezi un endocrinolog sa iti spuna ce-i de facut.
Multumesc pentru recomandare, medicul mi-a confirmat banuiala. deci e taman pe dos: daca valoarea TSH e peste limita normala, vorbim de hipotiroidie.
http://www.sfatulmedicului.ro/Dictionar_medical/TSH_4974.html
si mai multe http://www.labtestsonline.org/understanding/analytes/tsh/test.html
Se fac din sange urmatoarele analize:
TSH
T3
T4
SI O ECOGRAFIE DE LA ENDOCRINOLOGIE.
Bună.
Cum orice regulă are și o excepție, așa am găsit și în sfera medicală, mai exact endocrinologie.
Dacă glanda endocrină secretă mai mulți hormoni decât valoarea normală se numește hipotiroidism - persoana este slabă; când glanda endocrină secretă hormoni sub valoarea normală se numește hipertiroidism - persoana este grasă.
Analizele specifice glandei endocrine sunt: TSH, T3, T4.
Pa, pa.
Dragele mele, sunt grasa si am hipotiroidie, deci nu e relevant ce vorbiti aici.
Depinde la ce valori te referi. De exemplu, TSH este un hormon care stimuleaza tiroida, T3 si T4 sunt hormonii secretati de tiroida, tireoglobulina este o proteina plasmatica care transporta horminii tiroidieni. TSH e mare in hipotiroidism, T3 si T4 sunt mari in hipertiroidism, tireoglobulina nu mai stiu.
Hipotiroidienii sunt grasi, lenti, cu piele uscata.
Hipertiroidienii sunt slabi, agitati, transpirati.
Adica fix invers decat a spus Legiuitoarea.
E cum spune Brigaela.
Si inca o chestie de limba romana : 1.HIPO inseamna putin 2.HIPER = mult, mare...asta e valabil intotdeauna.
De fapt prefixele astea sunt de origine greaca, dar sa tii minte toata viata ta : hipo inseamna mai putin, arata o insuficienta, o scadere. Iar "hiper" este antonimul lui "hipo"...
TSH
Subiecte conexe: hormoni tiroidieni hipotiroidie
Hormon secretat de catre antehipofiza (partea anterioara a hipofizei, mica glanda endocrina situata la baza creierului) si destinata stimularii sintezei hormonilor tiroidieni, precum si cresterii si proliferarii celulelor tiroidiene.
Tireostimulina este cunoscuta sub numele de TSH (Thyroid Stimulating Hormone, hormon stimulant al tiroidei); productia sa este stimulata de un hormon hipotalamic, tiroliberina (sau TRH), si este reglata de catre hormonii tiroidieni.
Examene - Tireostimulina poate fi masurata in sange. Acest dozaj este foarte util pentru supravegherea tratamentelor cu hormoni tiroidieni. Nivelul sangvin normal variaza intre 0, 2 si 3 microunitati pe mililitru.
Patologie - O crestere a nivelului sangvin al tireostimulinei traduce aproape intotdeauna o hipotiroidie (micsorare a secretiei de hormoni tiroidieni) de origine tiroidiana; diminuarea sa este adesea reflectarea unei hipertiroidii (cresterea secretiei de hormoni tiroidieni). Acest nivel este interpretat in functie de cel al tiroxinei.
Sinonim: hormon tireotrop, tireostimulina.
http://www.sfatulmedicului.ro/Dictionar_medical/TSH_4974.html
anonim_4396 întreabă:
White13 întreabă: