| Dey15 a întrebat:

Cum se aplică uleiul de ricin pe păr? Adică îmi umezesc mâinile si apoi îmi masez cu degetele uleiul prin păr, respectiv vârfurile? Si părul trebuie să fie umed sau e ok si uscat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In general se aplica pe parul uscat, masand bine pielea capului. Nu are esfect daca il aplici pe varfuri. Dupa ce stai o ora cu el in par, te speli (o sa ai nevoie de cam 3 samponari). Repeti o data la doua zile, timp de 6-8 luni

| RAY a răspuns:

3 pasi ca sa-ti faci o masca cu ulei de ricin si sa o aplici corect
1. Inainte de a aplica uleiul de ricin pe scalp, incalzeste-l putin, astfel incat sa il poti suporta pe par. Desparte-ti parul in doua parti egale si aplica uleiul pe scalp si pe radacini facand miscari circulare cu degetele. In acest fel, te vei asigura ca uleiul va fi mai bine distribuit la nivelul scalpului. Parul n-ar trebui dat cu ulei de ricin, pentru ca avand o consistenta mai groasa poate fi indepartat cu greu, si oricum, este important sa-l folosesti la radacina.

2. Dupa ce ai uniformizat bine uleiul de ricin si ai masat scalpul ca sa imbunatatesti circulatia, leaga–ti parul intr-un coc si acopera-l cu o capa de dus. Infasoara si un prosop deasupra si lasa-l sa stea asa in jur de o jumatate de ora-o ora sau chiar toata noaptea. Uleiul va patrunde in acest fel mai bine in par, hidratandu-l si facand-ul mai stralucior.

3. La sfarsit, samponeaza-ti parul in intregime pentru a indeparta uleiul din zona scalpului si de pe par. Poti folosi aceasta masca cu ulei de ricin saptamanal, timp de o luna, o luna si jumatate, pana cand vei vedea si primele rezultate. Daca ai si alte probleme cu parul (deshidratare, matreata sau crestere lenta), mai poti folosi si uleiul din seminte de in, luat sub forma de supliment sau aplicat local.

http://www.andreearaicu.ro/......ea-parului

eu sunt curios daca chiar da ceva rezultate

| Violleta2022 a răspuns:

1. Parul trebuie sa fie uscat, inainte de a se pune masca cu ulei!
2. Uleiul de ricin sau orice alt ulei folosit pentru par, NU se pune pe par, ci doar la radacina firului de par, cu o bucatica de vata imbibata bine in acel ulei.
Procedura este mai jos:

Uleiul de ricin se incalzeste f putin in cuptorul cu micriounde, vreo 20 de secunde sau intr-o craticioara f mica pe foc inainte de a-l aplica la radacina firului de par.
Se poate aplica si rece, dar efectul este mult mai puternic si prapid, cand uleiule ste caldut.
Deci: este nevoie de 30-40ml de ulei de ricin, o bucatica de vata si o ceasca sau craticioara mica-mica ot incazit.
Dupa ce uleiul este caldut, se ia o bucata de vata nu prea mare si se imbiba in uleiul de ricin.
In prealabil, se piaptaqna parul si operatiunea se face in fata oglinzii, ca sa poti afce totul timpul o carare, pe care o umezesti prin tamponare, cu bucata de vata imbibata in ulei de ricin, pana termini tot capul.
Atentie, nu se pune ulei de ricin pe par, doar la radacina parului!
Cand s-a terminatul uleiul, se acopera capul cu un prosop mai uzat sau un batic si se lasa 2-3 ore pe cap, se poate chiar dormii cu el pe cap, urmand ca spalarea sa se faca cand doriti.
Spalarea necesita multa apa calda si sampon. Atentie, este nevoie de multa apa calda, pentru ca sapunul amestecat cu uleiul de ricin, va face fff mult clabuc. Se clateste in f multe ape, cand este curat si nu se mai simte uleiul pe el, se pune si balsamul d epar si apoi urmeaza clatirea finala.
Cel mai bine este ca spalarea dupa masca cu ulei sa se faca sub dus, pentru a scoate tot ueliul din cap.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se aplica ulei de ricin pe par.

| Alexxxxxandraxxx a răspuns:

Nu stiu de altii. Dar eu ameste o lingura de ulei de ricin cu douo ouo sau iaurt / smantana. Stau jumatate de ora, sau o ora. Si dupa ma spal. Uleiul de ricin da rezultate. Dar asta dupa 6 luni minim. Nu e un ulei miraculos sau cine stie ce. Eu prefer uleiul de Amla, de argan sau de jojoba, ori ulei/unt de cocos, pentru ca repara parul destul de rapid.

| Cata1987 a răspuns:

Cel mai bine ca parul sa fie uscat.
si e bine sa il aplici pe toata lungimea parului,,, la varfuri pentru regenerare si la radacini pentru intarire