Uite ce am gasit pe google. Poate te ajuta.
Posibilitati de tratament
Tratatamentul poate varia in functie de cauza si gravitatea problemei. Din cauza ca unele tratamente nu sunt prea raspandite sau sunt prea scumpe, doctorii si pacientii se confrunta cu multe decizii dificile. In cele ce urmeaza sunt prezentate cateva dintre tratamentele principale.
Tratamentul medicamentos
Nu exista nici un medicament care sa creasca concentratia de spermatozoizi sau sa corecteze forma acestora, dar totusi unele medicamente au fost folosite cu succes in tratamentul impotentei. De asemenea, cand partenerul de sex masculin sufera de o boala numita hypogonadism - in care testiculele nu pot produce spermatozoizi din cauza stimularii hormonale insuficiente sau inadecvate a testiculelor - se poate recurge la un tratament hormonal pentru stimularea testiculara.
Fertilizarea "in vitro" (artificiala)
Fertilizarea in vitro (IVF) foloseste tehnica originala a "eprubetei" si este metoda de conceptie asistata cea mai larg raspandita pe glob. Se preleveaza unul sau mai multe ovule din ovare si se fertilizeaza in laborator, folosind sperma partenerului de sex masculin. O parte dintre embrionii astfel rezultati pentru implantare si sarcina. Desi aceasta tehnica a fost dezvoltata pentru tratarea infertilitatii feminine, ea se dovedeste utila si pentru problemele datorate numarului mic de sprematozoizi produsi sau defectele de forma ale acestora. Metodele moderne de preparare (spalare si cultura) pot de asemenea sa imbunatateasca viabilitatea esantioanelor de sperma si sa favorizeze fertilizarea ovulelor.
Inseminarea artificiala
Inseminarea cu sperma de la un donator de sperma a fost in general o metoda rezervata cazurilor de anormalitati grave si este realizata cu sperma de la un donator anonim. Cu noile tehnici cum ar fi injectia intracitoplasmica a spermatozoizilor (intracytoplasmic sperm injection sau ICSI) se pot obtine insa cazuri de sarcina l oncentratii de spermatozoizi mult sub cele normale si astfel s-a largit gama tratamentului cu sperma provenita de la partenerul de sex masculin.
Schimbarea stilului de viata
Numarul de spermatozoizi sanatosi produsi se poate maximiza prin renuntarea la fumat, prin consum redusde alcool si in general prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Evitati saunele si baile prea fierbinti si incarcati sa evitati pe cat posibil stresul. Daca serviciul pe care il aveti va expune la riscuri potentiale, asigurati-va ca masurile sanitare si de protectie sunt respectate cu strictete.
Cum sa abordam infertilitatea
Capacitatea unui barbat de a se obisnui cu o problema de infertilitate depinde da cat de bine reactioneaza din punct de vedere emotional. In mod obisnuit, barbatii se simt deprimati si stresati, dau toata vina pe ei insisi pentru dezamagirile partenerei si se vad pe sine insisi decazuti din calitatea de barbat adevarat. Multi barbati isi fac griji ca partenera ii poate parasi pentru cineva fara probleme de infertilitate. Pentru acestia este important sa discute cat mai mult cu partenera si poate cu cineva de specialitate. Desi nu pare la prima vedere asa, o problema de fertilitate este de domeniul medical si nu trebuie sa induca nici un fel de opinii asupra sexualitatii, potentei sau virilitatii unui barbat.
Depinde de gradul de infertilitate, de cantitatea de spermatozoizi, densitatea si motilitatea lor. Daca e vorba de azoospermie severa slabe sperante, daca este doar vorba de o cantitate mai redusa sau o motilitate mai slaba il poate ajuta un tratament dar in acest sens doar un medic endocrinolog sau sexolog poate da un rezultat. Consultati o clinica in acest sens, aceste clinici ofera confidentialitate. Evident mai sunt si alte cauze care pot produce aceasta dar nu are rost sa le insirui aici, tot medicul poate decide.
Partenerii de sex masculin diagnosticati cu infertilitate, in functie de cauza infertilitatii, vor fi informati de catre medicul curant despre posibilitatile de schimbare a stilului de viata ce ar putea sa creasca rata fertilitatii.
Daca numarul de spermatozoizi este prea scazut, se recomanda o rarire a contactelor sexuale, cu scopul de a creste procentul de spermatozoizi din sperma. De asemenea trebuie stabilita oportunitatea administrarii unor vitamine in acest sens. Studii recente au demonstrat ca barbatii isi pot imbunatatii calitatea spermei, in sensul cresterii numarului de spermatozoizi, prin administrarea unei combinatii de acid folic si zinc.
Daca exista tulburari hormonale, rezultate pozitive se pot obtine utilizand anumite produse hormonale administrate la recomandarea unui medic endocrinolog.
In cazul ejacularii retrograde, adeseori se poate corecta acest defect prin administrarea unor produse medicamentoase.
Proceduri invazive
In cazul in care barbatul sufera de o infertilitate usoara, inseminarea artificiala sau alte tehnici de reproducere umana asistata, cum ar fi GIFT (gamete intrafallopian transfer – transfer intratubar a spermatozoizilor) si ZIFT (zygote intrafallopian transfer – transfer intratubar a zigotului/oului), pot fi de ajutor.
O conduita terapeutica cu rezultate remarcabile in cazul unui numar redus de spermatozoizi este reprezentata de o forma de micromanipulare celulara numita injectarea intracitoplasmatica a spermatozoizilor (intracytoplasmic sperm injection = ICSI). Aceasta este o procedura efectuata in laborator, prin care spermatozoizii si ovulele sunt recoltati de la fiecare partener in parte si apoi un singur spermatozoid este injectat in interiorul unui ovul. Ovulul astfel fertilizat este introdus in cavitatea uterina.
Daca sperma unui barbat nu contine spermatozoizi, exista cateva modalitati de a recolta acesti spermatozoizi direct de la nivel testicular. Rata de succes este in general buna – mai mare de 65% in anumite clinici. Insa factori precum calitatea slaba a spermei ori a ovulului, asociate varstei ridicate a mamei. pot sa reduca rata de succes a acestor proceduri. Noi modalitati de obtinere a unei sarcini in conditiile existentei unei afectari a fertilitatii masculine sunt in continua cercetare.
Este o problemă complexă, trebuie luaţi în calcul foarte mulţi factori, foarte multe analize....recomand neaparat consult medical de specialitate.
Infertilitatea la barbati poate fi combatuta cu Proxeed Plus este un supliment alimentar care contribuie la sanatatea reproductiva a barbatilor care incearca sa conceapa un copil.
http://www.sanatatesexuala.ro/produs.php?nume=Proxeed_Plus
Pe acest site puteti afla mai multe detalii.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Mindfulness întreabă:
Anonim2113 întreabă: