Nu te sfatuiesc sa stergi ochelarii cu piele de caprioara. Mai ales daca ochelarii au lentile de plastic. Acestea se zgarie foarte usor si se matuiesc, iar pielea de caprioara e cam aspra. Nici servetelele cu alcool nu sunt indicate, pentru ca pot afecta tratamentul antireflex - daca lentilele sunt cu un astfel de tratament. Plus ca stai mult pana se usuca lentila. Cel mai bine se curata cu o solutie de ochelari - dar te sfatuiesc sa nu folosesti chinezeasca, nu e asa de eficienta. Eu am una romaneasca, facuta de Dumar Impex, are o eticheta albastra cu argintiu, si sunt foarte multumita. Tine si foarte mult, eu o folosesc de cateva ori pe zi si o am din primavara, si inca mai am. Se gaseste la opticile medicale. Ai grija sa folosesti o laveta de microfibra curata - si tine cont ca, atunci cand speli microfibra, sa nu folosesti balsam, acesta contine grasime si imbacseste carpa si, in consecinta, si lentila. Speli microfibra doar cu detergent.
Cel mai bine este sa stergi cu apa (de preferinta calda) si cu sapun. Si cu degetele. Nu cu carpe (si pielea de caprioara daca este pusa pe suprafata uscata zgarie putin) sau diverse servetele. Pana si alea umede zgarie usor suprafata si asta se vede dupa un timp. Dupa ce stergi trebuie sa lasi sa se usuce natural. Ca daca stergi cu vreun material iar apar zgarieturi.
gasesti pe la mai toate magazinele servetele cu alcool speciale pentru a curata ochelarii.
Multumesc de raspuns Evident, ma asteptam la un raspuns cu: marci testate, unde pot fi gasite, eventual producatori din Romania (daca exista)...