| Fifylici a întrebat:

Cum se depisteaza un cancer ovarian? Si ce implica accesta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Citește aici și ai să te minunezi cât de "inteligentă" este medicina: http://www.sfatulmedicului.ro/......-ovar_5885
Sănătate.
Pa, pa.

5 răspunsuri:
| danamarin a răspuns:

Nu cred ca exista o metoda "babeasca" pentru a depista cancerul ovarian. cel mai bine e sa mergi la medic sau sa dai un search pe google si sa citesti despre simptome. dar sigur 100% este medicul

| sallysirop a răspuns:

Http://www.healthy.ro/......arian.html

in linkul acesta vei gasi toate informatiile care te intereseaza despre aceasta boala.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

De obicei se suspecteaza in urma unei ecografii abdominale.

| alinaanamadalina51 a răspuns:

Cancerul ovarian se descopera prin ecografie abdominala sau rmn abdominal

acum 3 ani cand aveam 48 de ani am fost depistata cu cancer la ambele ovare, metastaze la stomac, ficat si metastaza creier parietal dreapta, am fost internata la bagdasar, dupa mai multe analize ( multe analize - biopsie, sange, analize hiperdia ) pana la urma s-a dat verdictu cancer la ambele ovare, doctoru care sa ocupat sa zic de mine paunescu partea de sus a corpului si paraschiv stomac, am stat aproape 2 luni la terapie intensiva, mi se umflau mainile, picioarele si fata din 2 in 2 zile si lipsa miscari m-a afectat foarte mult, foarte greu mi s-a dat un verdict, pana la urma verdict cancer la ambele ovare, tin sa precizez ca pana sa ajung la spital din cauza unui atac vascular nu am avut nici un simptom, nu m-a durut nimic, este o boala care nu prezinta simptome decat in gradul 3 sau 4 in evolutia boli, domnu doctor paunescu mi-a zis ca sansele de vindecare sunt ff mici spre deloc, un doctor dur fara mila, ca aproape sansele mele de vindecare sunt sortite esecului, practic nu mi-a dat nici o sansa, fara sa clipeasca mi-a zis asta, am avut de ales intre spitalu fundeni, municipal si coltea, am ales coltea, eu stau la roseti, ajungeam repede, a trebuit sa stau o saptamana pana sa ma ia in evidenta, am fost luata si am facut chimioterapie si radio terapie, mi-a cazut parul, sprancenele, stari de voma in permanenta, nu puteam sa mananc, dar mi-am facut in ambitie si m-am fortat sa mananc, mi-am gasit preocupari si am inceput sa gandesc cat de cat pozitiv, dupa 5 6 luni sau retras metastazele de la cap, am fost operata, dar si cele de la nivelu stomacului si ficatului, am taieturi peste tot abdomenu aproape, mi sau extirpat ovarele, si am invins incet incet boala cam total in 2 ani si 3 luni, domnu doctor paunescu se pare ca sa inselat, aici am intalnit alte persoane ca mine, exact ca mine, care au scapat, cu care m-am imprietenit si cu care am legat o buna prietenie, din cei care ereau exact ca mine vreo 16 care ii stiam, 14 au scapat si 2 nu, pentru ca au cedat, nu sau dus la tratament, au renuntat efectiv, tot ce pot sa spun, nu renuntati niciodata dar niciodata si se vor rezolva, acum ma duc la control din 3 in 3 luni si fac, ecografi, endoscopi, colonoscopi, rmn, papa nicolau, se poate si trebuie sa reuseasca toata lumea