Cel mai simplu, te duci la magazinu din fata blocului
economisesti timp si energie
Diferă, dacă se face în casă se face doar din cacao, apă şi o picătură de ulei, se amestecă toate! să fii atentă să nu pui foarte multă apă sau lapte ca şi la cacao şi nici ulei, numai o picătură! apa sau laptele poate fi şi cald(ă)!
Pentru a fece ciocolata de casa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 1/2 kg. zahar, 50 gr. cacao, 1/2 pachet de margarina, 250 gr. lapte praf si 100 ml apa.
Modul de prepararein zahar si apa se face un sirop, bine legat (cand se ridica spuma gri, cca 5-10 minute, dupa ce a inceput sa fiarba), apoi se adauga cacao cu care se fierbe pana se omogenizeaza si dupa ce s-a dat deoparte, se adauga margarina, amestecand usor. Peste laptele praf, care anterior a fost pus intr-o cratita si zdrobite eventualele cocoloase, se toarna compozitia facuta anterior si se amesteca repede ca sa nu se intareasca.
In tava, care anterior a fost unsa cu unt sau margarina, se toarna repede compozitia. Daca cumva s-a intarit mai tare compozitia, inainte de a o turna in tava, se poate pune din nou putin pe foc pentru a se inmuia, ca sa poate fi turnata in tava. Se lasa sa se intareasca, pana a doua zi si apoi se taie cu un cutit bine ascutit, in tava unde a fost pusa ciocolata. Se poate pastra mai mult timp, invelind batoanele in celofan si pastrand ciocolata la rece.