Stie medicul cum sa-ti faca biopsia!
Din pacate pe forum nu avem medici, deci nu-ti poate explica nimeni. Nu vad totusi de ce atat curiozitate, ca doar s eva face sub anestezie locala si nu este nevoie sa privesti ce-ti fac la biopsie. Cu cat stii mai putin cu atat este mai bine, ca nu-ti induci stres si frica.
Santate multa!
Aia nu este alunita, este escrescenta, sau neg, alunitele se afla sub piele nu deasupra.
Deci ai escrescenta, adica o bucata de tesut crescut pe piele care n-are nici o functie nici o forma anume.
Alea is canceroase, dar atit cit is acum atit vor ramane, nu is de alea periculoase, se pot elimna de tot fara probleme.
Ce spui tu de biopsie, se face dupa ce este extrasa de acolo, asta daca considera doctorul ca ar trebui facut ceva test.
Acu daca ce spui tu ca is schimba forma culoarea, banui ca e ceva mai mult decat o simpla escrescenta, de aia tio fi zicind sa faci biopsie.
Biopsia este extragere din acea chestie a unei probe de tesut.Mai simplus spus, ti se taie, se extrage de acolo putin tesut si se trimite la analize sa se vada daca e ceva complicat sau nu.
Daca nu-i nimic, atunci poti sa si extragi acea escrescenta, sa scapi de ea.
Dupa biopsie zona nu ramane afectata stai linistita, nu se ia de la suprafata, se ia mai din interiorul ei.
Stiu ca nu acesta e raspunsul pe care il astepti,
dar e cel mai potrivit indemn pe care il poti primi acum:
https://hotnews.ro/......imp-120438
Ce iti recomand eu, ca persoana care a trecut printr-o operatie de excizie a 3 alunite, cu biopsie efectuata ulterior din materialul excizat:
1) consulta obligatoriu inca un dermatolog cu experienta si cu recomandari.
Chiar 2 daca se poate.
2) cauta un medic dermatolog ce poate efectua dermatoscopie computerizata. Daca nu gasesti in orasul tau, incearca in orasele mari din tara: CLUJ, Timisoara, Iasi, Brasov, Bucuresti.
Am avut o alunita la gat destul de mare, am facut programare la dermatolog si a operat-o, dupa 6 luni nu se mai vede absolut nimic.
I-au facut dupa examenul histopatologic, am mai dat 250 de lei in plus si nu m-am mai dus sa aflu rezultatul
anonim_4396 întreabă: