| jolie_3446 a întrebat:

Cum se fixeaza dintii falsi in gingie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Dintii falsi se monteaza prin intermediul unor piese metalice de os (ex. suruburi, bonturi, placute etc), si se acopera cu o coroana asemanatoare cu restul danturii (marime & culoare).

11 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Cu ajutorul unor stifturi sau placute dentare, apoi se iau mulajele dupa care se fixeaza dintii falsi.

| jolie_3446 explică:

Ma refer la dintii pe care ti-i pui la stomatolog si nu se dau jos, nu la proteze!

lolita
| lolita a răspuns:

In general cu un surub, care se baga in gingie si dupa aceea daca corpul il accepta se pune dintele.

| DenissaDeea a răspuns:

Se fixeaza de dintii ramasi in asa fel incat nu iti dai seama ca sunt pusi dintii falsi/in niciun caz in gingie nu se fixeaza ci doar iti ridica pielea pe deasupra dintelui si introduce dintele fals undeva in locul dintelui vechi si iti fixeaza dintele fals care il va pune stomatologul.
Pana sa iti puna un dinte esti chemata la proba cateva ori sa nu ai probleme si daca medicul este sigur ca corpul tau accepta corpul strain de abia atunci va pune dintele in locul celui pierdut/un dinte nou fals...Nu stiu daca m-am exprimat corect dar eu am trecut prin asa ceva si iti spun sigur ca asa s-a procedat la mine acum ca-ti va ani si nu am avut probleme de atunci si nici nu se face diferenta ca sunt dintii naturali sau falsi...

| mioara_1431 a răspuns:

Cu surub

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu Corega

| MihaiA a răspuns:

Jolie daca nu mai ai dinti (pe care sa se poata monta o chestie metalica si cu un pivot care se imbina cu chestia aia metalica) si ai doar gingia atunci iti vor baga un surub de titaniu in OS, adica trece de gingie si se baga in os. Se monteaza surubul ala care costa vreo 50-60 de milioane din cate stiu si dureaza 6 luni doar sa se vindece rana, abia apoi se pune dintele.
Doamne fereste, insa zic ca merita daca ai bani sa faci asta decat sa stai cu gauri sau placi sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In caz ca ai nevoie de un dinte sau doi sunt doua modalitati : dintele fals se lipeste de dintii alaturati mai puternici la radacini, si daca ia probleme cu radacinele ti se pune un surub care pe la margini e facut dintr-un material ca osul, dupa aia ti se pune dintele exemplu http://www.youtube.com/watch?v=jx61vm0Xqeo&feature=related

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dentistul stie, e simplu pune ceva acolo si lipeste. Doar tatal meu e stomatolog.

| CalestruCostel a răspuns:

Cum se fixeaza dintii falsi