Pai mai bine intrebai: cum ia un curs de limba si literatura romana... formulai corect intrebarea, si nu mai aveam discutii inutile!
Povestea unei cicatrici
Odata ce pielea este traumatizata, fie din cauza unui accident sau in urma unei incizii chirurgicale, Tesutul cicatricial se va forma odata cu vindecarea pielii. Trebuie retinut ca exista mai multi factori care contribuie la forma finala a cicatricilor - localizarea, dimensiunea, profunzimea, varsta pacientului, calitatea pielii acestuia si bineinteles ingrijirea in timp a cicatricii.
EvoluTia procesului de cicatrizare este de aproximativ un an de zile, iar in acest timp, cicatricea trece prin mai multe faze pana la conturarea unui aspect final. Daca la inceput cicatricile capata o culoare rozalie, din cauza vaselor de sange si a celulelor noi, dupa 3-5 luni de la formare acestea devin mai inchise la culoare si mai rigide, iar inspre 7-9 luni de la formare vor capata o culoare mai deschisa. Datorita acestor faze care duc la maturizarea unei cicatrici, nu este recomandat sa se intervina chirurgical la nivelul unei cicatrici, decat dupa cel puTin dupa un an de zile de la aparitia acesteia.
Cum sa ajutam procesul de cicatrizare
Uneori, pe parcursul procesului de maturizare a unei cicatrici, putem se ne confruntam cu forme patologice, precum formarea de cicatrici hipertrofice sau cicatrici cheloide. Astfel, este recomandat sa masam riguros cicatricea cu orice crema grasa de cel puTin 2 ori pe zi si sa folosim crema cicatrizanta pe baza de silicon medical. In cazuri speciale, atunci cand pacientul este dispus la cicatrici patologice, este recomandat ca acesta sa foloseasca si benzi speciale de silicon ce previn formarea unor astfel de cicatrici.
In cazul dumneavoastra, pentru ca prezentati o cicatrice veche din copilarie si pentru ca odata cu inaintarea in varsta Tesutul corporal si pielea au crescut in volum, fapt ce a determinat in mod inevitabil dilatarea in latime si lungime a cicatricii, putem sa apelam la doua metode de tratament, una non-chirurgicala si una chirurgicala.
Laserul sterge urmele inestetice
Prima ar fi cea de rejuvenare a tesutului cicatricial cu ajutorul aparatului laser. Prin aceasta metoda veti putea observa o imbunatatire vizibila a cicatricii dupa cateva sedinte de tratament.
Solutia chirurgicala
Iar o a doua solutie pe care pot sa o propun, probabil cea mai indicata, este o revizie chirurgicala, prin care vi se va inlatura vechea cicatrice si prin tehnici moderne si speciale de chirurgie plastica vi se va sutura pielea. Dupa o astfel de interventie este foarte important sa ingrijiti zona prin metodele menTionate anterior, pentru a asigura o vindecare rapida si eficienta. Sper ca te-am ajutat
Buna, daca vrei sa scapi de cicatrice trebuie sa faci operatie, adica iti taie o bucata din piele din alta parte a corpului si o pune acolo. Funda?