Ei sunt in general pasivi la ceea ce se intampla in jur. Hipoactivi si muți in mare parte. Încep să vorbească sau sa atace cand sunt deranjați in mod direct. Asa sunt indiferenti cand nu ii intereseaza ce se intampla. Este o tulburare de personalitate,se dobândește si NU se vindeca, pentru ca nu este o boala mintală! Psihoterapia si medicatia pot preveni stările psihopatologice si pot ameliora tulburarea, dar nu o vindeca. Ca medicamente, anticonvulsivantele sunt foarte bune stabilizatoare de dispoziție. Ca psihoterapie, a se citi terapia cognitiv comportamentală!
Pasivii-agresivi sunt genul de oameni care intră în conflicte aproape mereu, chiar și când nu e cazul. Când îi deranjează ceva, (în general) nu iau atitudine direct, ci încearcă să strice treaba, sabotând.
În general, sunt determinați de o filosofie de viață eronată, formată în medii improprii. Tratament psihologic ar fi indicat. Dar conștientizarea este primul pas, persoanele mai puternice cu această personalitate pot rezolva și prin auto-sugestie această chestiune.
Este o chestiune medicală, deci părerea unui medic e cea mai indicată, dacă acesta nu aleargă doar după bani.
anonim_4396 întreabă:
Vlalslsl întreabă: