Lipsa de energie, depersonalizare, scaderea motivatiei (nu te poti apuca de nimic), nepasare, tristete, sentimente de vinovatie/neputinta, probleme cu somnul etc.
Nu e neaparat ca un om depresiv sa stea intr-un colt si sa-si planga de mila, in multe cazuri par relativ normali deci e greu de depistat daca nu cunosti bine persoana respectiva.
In cazuri usoare se poate rezolva cu suport din partea prietenilor/familie dar in cazurile patologice este nevoie de ajtor specializat deoarece pe termen lung se poate ajunge la suicid.
Daca stii pe cineva in situatia asta sau te afli in ea trebuie cominicata situatia cu familia/apropiatii sa fie vigilenti si neaparat un consult psihiatric + daca isi permite familia/persoana psihoterapie.
Ești trist, fără motivatie, privești lucrurile cumva exteriorizat, indiferent, nu îți mai place sa socializezi, te închizi in tine și ești deprimat, apar după alte lucuri, gen nu îți mai sunt prietenii alături, etc. ce accentuează starea și duce la sentimente și mai nasoale și triste. Părerea mea e ca depresia de fraieri, pentru oameni slabi ce pun tot la inima și se supun problemelor, nu aduce nimic bun, nici măcar înțelepciune, orice situație se poate schimba dacă chiar vrei asta, fi deschis și nu te complica cu depresia și nu te înconjura cu oameni triști, o zi buna sa ai!
Uita-te pe site-ul asta:
https://www.csid.ro/health/sanatate/depresie-simptome-si-cauze-3750515
anoooonimm77 întreabă: