| tempra999 a întrebat:

Cum se manifesta o psihoza mai exact?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Uite aici despre, citeste si te vei lamuri:

https://www.arcadiamedical.ro/articol/episodul-psihotic-acut/

| zilog a răspuns:

Cel mai clar exemplu
când ai fost la muncă 40 ore în continu și ai lucrat cu 4000volți cu piese responsabilitate afară in curte ningea pe tine și in panoul electric de automatizare unde nu puteai opri curentul și ai schimbat lămpi triode ce generau câmpuri de radiofrecvență pe 2MHz la 4000v cu 16 Amperi ca să topească metale la o mică turmătorie. Iar o asemenea triodă costa măcar 6000 euro,
Dar nu asta este problema
problema cea mai gravă era că puteai muri în orice secudă o mișcare greșită și ori trebuia să te sinucizi pentru că nu aveai de unde să plătești toate lucrurile care se stricau
ori mureai ori rămâneai mutilat pe viață.
si după 40 ore in care ai făcut analiză ai reparat generatoare de frecvență bazate pe armonci vechi Fabricate prin 1960.
Ai ajuns acasă viu și ai reușit să faci lucrurile să meargă cu tehnologia de atunci.
Și acasă trebuie să stai 6 ore pentru că dimineață la ora 5 trebuie să ieși pe ușă ca să fii la fabrică la ora 6 dimineața

Și în casă cu tine mai stă o familie și tu ești singur acasă cu fata acelei familii
care are chef de vorbă care nu poate să doarmă singură care chiar vine să te trezească din somn după ce abia ai adormit și știi că mai ai doar 3 ore până când va trebui să te urci în mașină să pleci să conduci prin sate și pe autostradă cu limite de viteză și multe radare și să ajungi la muncă unde ai de aface cu lucruri foarte scumpe care costă chiar și milioane de euro și care pot să omoare oameni în cazul în care faci o greșeală.

TOATE SENTIMENTELE CARE TE BUȘESC ÎN ACEASTĂ CONDIȚIE
ÎN ACESTĂ SITUAȚIE cred că pot fi numite psihoză
când îți vine să îi dai cu super-gulue la gură doar doar să tacă să te lase să mai dormi dacă o să mai poți să adormi.
si totuși trebuie să păstrezi aparențele de gentelmen și nu poți să îi faci nimic pentru că ești într-o țară în care și dacă vorbești urât unui copil poți să ajungi la închisoare.

Nu arezolv-o pe asta!

| Mosotti a răspuns (pentru zilog):

Daca ai genetica buna nu faci nici o psihoza, stai linistit, n-au facut multi la Auschwitz batutu, nemancati, stat in mizerie, nu faci tu sau altul in situatia prezentata de tine.
CIne are gene slabe, poti face depresie in cel mai rau caz in cazul de mai sus, nu schizo (trei episoade psihotice in 6 luni, cam asa era regula pentru diagnostic), sau macar un episod sa faci.

Iar copilul trebuie educat sau, incui usa si basta, sa planga, ca in scurt timp oboseste si nu va mai plange, daca-l lasi sa te conduca el, e treaba ta. Voi va lasati copiii sa vi se urce in cap!
Psihoza se manifesta cu delir, halucinatii, pierdere contact cu realitatea, nu cum zici tu.

| Bluestar15 a răspuns:

In primul rand halucinatii, detasarea de realitate.Ele pot fi cauzate de droguri (in special cele halucinogene, dar si marijuana sau altele, asa incat evitati-le ca va afectati si creierul si psihicul), fie de un imbalans de neurotransmitatori. Unele forme sunt trecatoare (de ex. cineva trece printr-o perioada stresanta si are cateva episoade psihotice, dar lucrurile se asaza in viata lui si situatia se schimba), altele sunt pe durata mai lunga, dar pot fi gestionate foarte bine cu tratament.Cel mai bine e sa mergi la un psiholog si sa ceri un diagnostic, psihologul e in masura sa confirme daca intr-adevar e vorba de o psihoza sau nu.Toate cele bune! happy

| Bluestar15 a răspuns:

Stiu sa iti mai spun ca spovedania si maslul ajuta foarte mult, dar mersul la psiholog e necesar si el.Impreuna, starea omului se schimba radical, daca omul are un stil de viata sanatos, evita drogurile si face niste schimbari in viata lui (recomandate de psiholog).

| original376328 a răspuns:

E greu de descris.
Eu am avut o psihoză, mă simțeam blocat in timp. Aveam o stare puternică de panică si de pierdere de control. Dar era de la droguri, ceea ce te sfătuiesc să le arunci.
Ce te îngrijorează?
Că ești nebun?

| tempra999 explică (pentru original376328):

Nu consum. Am o stare aiurea de cateva luni. Simt ca nu exist si ca nu inteleg nimic din viata asta

| original376328 a răspuns (pentru tempra999):

Instagram: dem_rădulescu, trimite-mi mesaj acolo cat mai repede.

Întrebări similare