| mossu a întrebat:

Cum se manifesta paranoia si cum se poate vindeca?
Poate sa-mi spuna cineva, cateva comportari de paranoic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Riot a răspuns:

Mossu, intr-o relatie daca devii prea insistent, prea gelos sau ai un comportament obsesiv este foarte incomod pentru partenerul tau si poti distruge relatia.
Daca iubesti pe cineva trebuie sa ii oferi libertate, este dreptul lui/ei iar daca nu te iubeste nu te mai complica iti faci tie rau, in loc sa te gandesti la ea cauta o alta fata care sa iti placa si vei ramane surprins cat de repede vei uita de ea.
Scoate-ti din minte ideea ca nici una nu este ca ea si gandeste-te ca nu merita sa o iubesti, nu merita sa o iei in considerare, nu te-a pretuiti si trebuie sa o ignori.
Este un om ca si tine, o fata ca oricare alta, daca vei cauta vei gasi si mai bune decat ea.
Viata ta se reflecta din felul tau de a gandi, in mintea ta mereu ti-a fost frica ca te va parasi, ca nu esti de ea si involuntar i-ai transmis acest mesaj prin comportamentul tau si ai facut-o sa actioneze pe masura temerilor tale, fii mai sigur pe tine, gandeste pozitiv despre o relatie si vei avea roadele pe masura.

5 răspunsuri:
| Riot a răspuns:

Un comportament paranoic il au fanaticii religiosi si schizofrenicii
Se manifesta in diferite feluri, fie aud voci si au halucinatii vizuale sau au un comportament haotic care sta la baza unor doctrine religioase.
Bolnavul are o senzatie persistenta ca este urmarit de o persoana sau un grup de persoane invizibile (, persoane imaginare demoni, dumnezeu, fantome, extraterestri, ingeri, dracu, SF. Petru, Isus, etc)
Renumitul Parinte Cleopa este un caz clar de schizofrenic paranoic, acesta se lupta in mintea lui cu persoane imaginare sau intruchipari ale demonilor dupa cum zice el. Daca doresti sa afli mai multe despre starile lui paranoice cauta pe Youtube filmultele in care povesteste cu lux de amanunte cum se lupta cu persoanele imaginare si halucinatiile care le are cu acestea.
De cele mai multe ori paranoicii se refugiaza de societate.
Medicii spun ca paranoia are sanse slabe de vindecare.
http://www.youtube.com/watch?v=f7i4D_JMOXY&feature=related
http://www.youtube.com/......ttp?/watch

Daca totusi doresti sa simti pe propria piele cum este sa ai halucinatii fara efecte negative fumeaza marihuana.
Doze mari sau combinatii cu alcool se manifesta prin stari de euforie excesiva sau panica, trecere brusca de la o stare la alta insotita de halucinatii auditive si vizuale, perceperea distorsionata a stimulilor externi, senzatia ca timpul s-a oprit in loc, etc

| Zenithf a răspuns:

Bravo @Iorgo, presupun ca vei sustine asta si cand el (parintele Cleopa) va fi la dreapta lui Isus (sau Iisus pentru cei de credinta ortodoxa) si tu la stanga Lui. Si banuiesc ca-mi vei zice ca si eu sunt paranoic.
Uita-te aici @mossu, gasesti definitia medicala a afectiunii: http://www.sanatatevip.ro/DictionarMedical.aspx
Un caz in istoria noastra ca avand mania grandorii este binecunoscutul cuplu Ceausescu.

| mossu explică:

Sincer imi faceam probleme pentru mine. Fosta mea, imi spunea ca sunt paranoic pentru ca insisam sa stiu de ce s-a racit relatia. Eu cred ca intr-o relatie astepti sa primesti cam ceea ce oferi. Nu cred ca sunt paranoic dar m-a bagat asa inr-o ceatasad

| mossu explică:

Multam lorgo. A avut independenta.Nu mai am anii aia la care sa sun nonstop sa vad ce face sau unde este. Oricum, multumesc. Nu pot acum sa intru in detalii.

| cata_4290 a răspuns:

Paranoia este foarte grava pentru ca iti distruge viata in totaliate,semnele ei sunt acelea de neincredere in nimeni,sentimentul de inferioritate fata de anumite persoane,invidia,starile repetate de nervozitate chiar si fara un motiv bine intemeiat,o stare de nesiguranta,impresii gresite fata de alte persoane,banuieli constante fata de pesoana iubita sau de prieteni apropiati, frica, lasitate.si pot fi mult mai multe. sfatul meu ca persoana paranoica este ca lipsa de descontrol poate face ravagii,tratamentul il avem chiar noi, autocontrol si mii de incercari in a asculta si a avea incredere macar in acele persoane ce sustin ca ne iubesc, si ne sunt alaturi prin fapte. aveti grija de voi