Cum apare raceala la ovare?
Raceala la ovare este o afectiune foarte serioasa impotriva careia este vital sa protejezi. Probabil ca de cand esti mica esti mustrata pentru ocaziile in care stai in frig sau te asezi pe o suprafata rece. Aceste atentionari sunt cele mai importante atunci cand cauti sa eviti raceala la ovare, fiind cele care te-au ferit pana acum de aceasta afectiune neplacuta.
Sunt reportate o multime de cazuri in care fetele au racit la ovare prin folosirea tampoanelor interne in defavoarea absorbantelor. Acest lucru cauzeaza modificari la nivelul florei vaginale si deci aparitia bacteriilor.
Specialistii sustin ca debutul precoce al vietii sexuale favorizeaza aparitia anexitei. In cazul in care ai contactat receala in urma contactului sexual si raceala la ovare se prezinta ca o infectie, tu si partenerul tau sunteti sfatuiti sa urmati un tratament pentru a evita reinfectarea.
Igiena intima este cheia evitarii acestei infectii greu de tratat. Asa ca urmeaza regulile de igiena cand mergi la toaleta si poarta haine si lenjerie de corp lejera.
Cum se manifesta raceala la ovare?
Cele mai frecvente simptome ale racelii la ovare sunt:
dureri in zona abdomenului
secretii vaginale
senzatii de usturime sau arsuri
febra
stari de voma
dereglari menstruale
senzatia permanenta de urinare
Cum se vindeca raceala la ovare?
Raceala la ovare este o afectiune deosebit de grava si trebuie tratata ca atare. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa mergi la o consultatie la cel mai apropiat cabinet medical.
Nu glumesc! O vizita la ginecolog este cea mai indicata pentru a stabili daca ai vreo problema si pentru a primi medicamentatia necesara (antibiotice mai slabe sau mai puternice).
Nu este o afectiune de trecut cu vederea pentru ca in timp poate sa cauzeze infertilitatea sau sa fie cauza unei sarcini extrauterine. Explicatia este foarte simpla: ovulele eliberate nu pot intra in contact cu spermatozoizii, din cauza blocarii trompei. Femeile care trec printr-un singur episod isi scad sansele de a deveni mame cu 10%, in timp ce trei episoade duc la o scadere de 40-60%. Aceste procente depind insa si de gravitatea bolii.
Pana ajungi la cabinet incearca sa bei cat mai multe ceaiuri de cretisoara, coada soricelului, galbenele sau sa faci bai de sezut cu coada calului si coada soricelului.
Poti folosi si Urinal Akut, care are un efect benefic asupra episoadelor puternice de infectii urinare. Acest produs ajuta la desprinderea bacteriilor fixate in peretii tractului urinar si poate fi folosit in complementaritate cu antibioticele prescrise de medic.
In mod sigur iti doresti sa ai copii si sa-ti mentii sanatatea, drept pentru care, orice semnal de alarma privind sanatatea ovarelor tale ar trebui sa te puna pe ganduri. Cel mai bine este sa eviti decat sa tratezi, asa ca ai grija de tine, in special in sezonul rece!
Nu stiu, dar daca racesti o sa trebuiasca sa te consulte cineva cu un stetoscop mai special, am eu unul si te pot ajuta
Te doare sub burta in stanga si-n dreapta si ca sa-ti treca imbracate mai bine si nu mai sta cu spatele si burta goala, pune-ti ceva cald pe burta cat stai in pat seara.raceala la ovare nu se manifesta prin mai multe scurgeri(in zona de jos pe chilot)numai in caz daca ai vreun microb se intampla asa ceva.de mai multe detalii intreba-ti mama sau un doctor ginecolog
Deea_4962 întreabă: