anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se numeste "boala" cand te pui in pat si vrei sa dormi si intri intr-o stare de blocaj, vrei sa te misti si nu poti, nici nu esti adormit in totalitate dar nici treaz!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| X_9155 a răspuns:

Nu este o boala. Este un fenomen care poate aparea din anumite cauze (dormit putin, cafea, stres etc). Se numeste "Paralizia somnului". Din cate m-am interesat mai demult fiecare persoana trece macar o data in viata prin asta. Eu am trecut.
Deschizi ochii si nu te poti misca, nu poti striga nu poti vorbi etc. Poate dura de la 1 minut pana la 10-15 min. Apare la un moment dat si o senzatie puternica de presiune pe piept si sufocare, care iti da senzatia de moarte sigura. Am avut si eu senzatia asta la fel ca multe alte persoane, si este destul de neplacut mai ales ca nu poti sa strigi sau sa vorbesti.
Cu toate acestea nu este periculos, nu se intampla nimic. pana la urma iti revii si nu s-a inregistrat nici un caz in care cineva a avut probleme fizice in urma unei astfel de intamplari. Sunt si niste explicatii stiintifice pentru care se intampla toate astea, dar cautati pe internet si gasiti mai multe.

Vad ca copiii de pe site au inceput direct cu bancurile, fara sa se intereseze daca poate chiar exista asa ceva. O sa revina cu un raspuns inteligent cand o sa li se intample si lor happy

6 răspunsuri:
| Sophie90 a răspuns:

Si eu am avut acelasi simtome nu poti vorbi nu poti sa te misti si dupa catva timp iti revii este orbibil.

| alllexaaaaa a răspuns:

Din cate stiu eu simptomele sunt cele de la Hepatita... mai precis Hepatita A. sper ca am ajutat :*

| karina_5950 a răspuns:

Am trecut de multe ori prin asta si am ajuns la doctor ca nu stiam ce mi se intampla e o stare nasoala rau si numai vreau sa trec prin ea. Dar nu e periculoasa mi-a spus doctorul

| Boxieˣ a răspuns:

Stai sa ma gandesc thinking

Cred ca se numeste boala care te pui in pat si vrei sa dormi si intri intr-o stare de blocaj, vrei sa te misti si nu poti, nici nu esti adormit in totalitate dar nici treaz

| catelus_2850 a răspuns:

Nu e boala.
esti in strarea de reverie. o sa inveti la psihologie in clasa a Xa :*

| DanzRomania a răspuns:

Sall, daca n-ai chef nici sa te misti nimic atunci se numeste Lene... multa lume o are BAFTA! (funda?)

Întrebări similare