anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se numeste o persoana cu dubla personalitate? Si nu ma refer la "schizofrenie", asa cum am mai auzit. Stiu ca era un cuvant anume, dar care imi scapa. DAU FUNDA!

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
23 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Nu stiu daca este un termen anume pentru bolnavul respectiv. De cele mai multe ori cei care sufera de tulburare de personalitate disociativa au mai mult de doua personalitati distincte. Dar afectiunea asta e destul de rara.

| Duucu a răspuns:

N-are un nume specific, medicii spun dublă personalitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bipolaritate? tulburare bipolara. stii, sa treci dintr-o stare in alta e normal, nu te du la balamuc sa te recomanzi bipolar

| Kaℓi a răspuns (pentru anonim_4396):

Neah, bipolaritatea este o tulburare afectiva caracterizata de episoade maniacale si depresive la acelasi pacient, adica stari de euforie sau excitatie nervoasa maxima urmate de stari de depresie profunda, absenta etc. Dar toate, pe aceeasi personalitate, pe acelasi "ego". De aia ii zice bipolara, pentru ca dispozitia bolnavului migreaza intre doi poli opusi.

| anonim_4396 explică (pentru Kaℓi):

Ce tare!
tipul din lupul de stepa era disociativ?

Habar n-am, am o problema cu Hesse, de fapt cu nemtii big grin
Dar mi-a placut "Suflete zbuciumate" a lui Zweig. Nici ala nu era normal.

Nu il stiu pe zweig dar e bine ca exista. pentru ca ma oboseau frazele scurte si absurde sunt in perioada de schopenhauer si scriitori puternici carora li se brehane de mine ca ii citesc dar am pus bookmark

Stefan Zweig, nuvelist, a scris un singur roman - cel numit de mine mai sus. Ah, a scris "Jucatorul de sah", trebuie sa o stii... daca nu, nu-i niciun bai.
N-am citit "Lupul de stepa", sa o trec pe lista? big grin
Eu sunt in perioada japoneza acum. Recomand!
Oricum, cred ca orice traducere e o inselatorie...

,, cum as putea gasi omul care sa uite cuvantul pentru ca, in acest fel, sa pot sta de vorba cu el?''
tag tchuang-tseu

Dragut! happy
Mie imi plac cuvintele.

Nu, nu pe lista! nici eu nu am putut sa o citesc. de fapt nu suport nimic care incepe cu h si cu k gen heidegger, kojeve, hegel*il doare maduva*
ma gandeam ca toti traim cu un lup in noi
sau ma rog un cazut cu un inger si un inger cu un cazut. si ca odata in viata spera sa ajunga la o hipersensibilitate, reticenta fata de cea prezenta.
in tot timpul de distrus mi-a crescut si creste ceva destul de absolut in mine haha, cred

Imi place vidul inimii care comunica cu alt vid. nu inteleg de ce sunt numai vid si totusi in mine tip continuu

big grin
Da, creste ceva acolo... de aia ziceam ca ai nevoie de un sistem. Ca e pacat sa se piarda happy

Da. am retinut fiecare cuvant

Lasa, ca nu e asa simplu cu vidul... tu stii ce greu se obtine? big grin

Stii ce mi-a placut cel mai mult din Schopenhauer? nu mai stiu unde am gasit-o, dar tin minte ca am citit in perioada in care francezii faceau misto de noi cu diverse... cu tampenia aia "S'il vous plait, monsieur!" asa ca mi-a alimentat antipatia pentru ei pe care oricum o simteam din alte motive... era ceva de genul "Toate continentele au maimute, mai putin Europa - in schimb Europa are francezi" big grin
Ca sa vezi ce ma amuza si pe mine laughing

Da poate nu e chiar asa de vid. imi spun sinelui nou sa nu faca asa ceva si celui vechi sa moaralaughing
da simt si eu ca sunt fiinte fara experienta sau emotii, genial cat de bine, am sa o pastrez sub limba laughing)

Nu e vid, creste un lup acolo. Vezi cu ce-l hranestiwinking

| HidroGeNn a răspuns:

Dihotomie cred ...cauta si in dex

| DanielaFD a răspuns:

Dubla personalitate este o forma de boala psihica si ea necesita tratament de specialitate, imediat dupa ce bolnavul ori apartinatorii lui, isi dau seama de aceasta situatie.
Modul de manifestare este diferit de cel normal, persoana in cauza trece de la o stare de manifestare la alta si de regula cel in cauza nu-si mai aminteste cum s-a comportat, cum a reactionat anterior. Important este ca bolnavul sa fie tratat pentru a nu se crea situatii nedorite, cand cel in cauza isi poate face rau siesi ori celor din jurul lui.
Desigur ca exista si situatii cand oamenii spun cam asa: nici nu stiu de ce am facut cutare lucru sau m-am comportat asa, parca nici nu as fi fost eu. Desigur ca, acest lucru accidental i se poate intampla oricui, insa daca aceste stari necontrolate invadeaza deseori persoana respectiva, este clar ca este vorba de o boala psihica ce poate fi stapanita doar cu medicatia prescrisa de medicul psihiatru.

Răspuns utilizator avertizat
| ucvfcsb a răspuns:

Am vazut intr-un film ca ziceau ''Alter ego"(nu sariti pe mine daca nu e corect! )

| zaza675 a răspuns:

Gemeni laughing

| Alexcr1S a răspuns:

Dubla personalitate este o forma de boala psihica si ea necesita tratament de specialitate, imediat dupa ce bolnavul ori apartinatorii lui, isi dau seama de aceasta situatie. Am mai auzit undeva de "doppelganger" care mai inseamna dubla personalitate. Funda?