| Alecso_Alecso_1995 a întrebat:

Cum se numește teama de moarte de a avea o problema de sănătate și când auzi sau vezi ceva legat de ăsta sa te panichezi și sa ți se facă rău..mă confrunt cu treaba ăsta de luni de zile ..nu mă doare nimic dar când intru în gândurile aiurea începe sa-i crească tensiunea.și nu știu ce sa mai fac și unde sa mă duc la medic am făcut 2 EKG.și nu e nimic în neregula.îmi e frica sa mă duc undeva..stau mereu cu gândul ca o sa mi se facă rău și o sa mor.în trecut aveam palpitatii stari stari de lesin gat uscat am fost la spital și nu mi-a găsit nimic.Cel mai bun răspuns are funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| m1dn1gh7 a răspuns:

E vorba de anxietate. Exact asa eram si eu, mi-am facut EKG, RMN chiar, n-am nimic. Aveam atacuri de panica, trebuia sa fug din acel loc, parea atat de penibil, era o atmosfera linistita si pe mine ma apucau starile anxioase, aveam impresia ca mor, imi transpirau palmele, nu aveam aer, vedere incetosata, simptome oribile. Pe scurt, mintea proiecteaza un viitor inexistent si te trimite acolo, iar tu traiesti in acel loc si moment periculos ca si cand ar fi o realitate, insa e doar o proiectie a mintii, nimic real.
Asculta video-ul asta, iti va descrie mai bine despre ce e vorba, pe mine m-a ajutat. https://www.youtube.com/watch?v=dDzlTlkEELw
In plus fata de asta, te-as indemna spre rugaciune, ajuta mult, foarte mult, mai mult decat orice. Sanatate!

| DrGoogle a răspuns:

Ceea ce ai se cheama o fobie,iar tensiunea si toate palpitatiile se intampla din cauza ca ti-e frica de moarte si ai un atac de panica.
Trebuie sa incerci sa iti schimbi gandirea, ideea e ca toti murim pana la urma, poate azi poate maine, cine stie, conteaza doar cum ne traim viata si cum o valorificam pentru ca avem doar una
PS: si pe mine ma mai iau stari de astea seara inainte de culcare dar mai rar laughing

| Alecso_Alecso_1995 explică (pentru DrGoogle):

Faza e ca toate au început când am fumat dintr-o tigare electronica și pana mea eu știam ca aia poate provoca nu știu ce prostii și de atunci mi s-a tăiat firul laughing

| DrGoogle a răspuns (pentru Alecso_Alecso_1995):

Nu stiu ce fel de ierburi ai bagat tu acolo daca te-a luat asa naspa laughing sigur era tigara electronica? laughing

Nu laughing faza e ca am prins o obsesie sa-i verific mereu pulsul tot mi se pare ca inima bate aiurea... când strâng pumnul simt pulsul.e aiurea tare senzația.

De la tigare electronica sunt șanse mici sa cauzeze probleme cu inima sau gen.

| IoanaPuppy31 a răspuns:

Pai si eu eram asa cand vedeam ace sau cand auzeam ca cineva se ineaca. trebuie sa te gandesti ca tu nu ai patit nimic si e foarte important sa te prefaci ca nu s-a intamplat.