| miky_5469 a întrebat:

Cum se poate preveni cancerul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| kissy a răspuns:

Buna, Miky,
Asa cum spunea si Psiholoaga, e greu de prevenit atat timp cat nu cunosti cauzele, iar tipurile de cancer sunt, din pacate, extrem de variate.
In general, un regim alimentar si de viata cat mai ordonat, poate tine cancerul la distanta. Odihna, consumul din belsug al vitaminelor si al fibrelor vegetale.
Citeste mai jos cateva informatii care te vor ajuta sa afli mai multe despre prevenirea si tratarea diferitelor tipuri de cancer.
- http://www.farmacia-verde.ro/2008/06/tratamentul-naturist-al-cancerului/
- http://www.farmacia-verde.ro/......ol-uterin/
- http://www.farmacia-verde.ro/......-naturist/
Multa sanatate!

8 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Consumul de fructe si legume poate duce la scaderea riscului de aparitie a cancerului sau chiar la stoparea lui. O dieta cu legume si fructe e singura solutie in lupta cu cancerul.

| psiholoaga a răspuns:

De prevenit, atata timp cat nu se cunosc cauzele exacte, e mai greu. Poti urma niste reguli generale pentru o sanatate fizica si psihica buna, iar controalele regulate vor descoperi ceva in stadiul incipient, daca e cazul. Alimentatie cat mai sanatoasa, fara zahar, alcool, fara tutun. Si echilibru psihic: exprima-ti sentimentele si cunoaste-te mai bine.

cristian
| cristian a răspuns:

Printr-o alimentatie sanatoasa si reguli de conduita morala ireprosabile.
Sa nu urasti pe nimeni si sa nu ai invidie si manie si nici teama.
Important este sa mergi periodic si la medic pentru ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Mananca cat mai sanatos

cami
| cami a răspuns:

Poti preveni cancerul astfel:
-nu fuma
-nu deveni sedentara (fa cat mai multa miscare pe zi)
-mananca cel putin 5 fructe/legume pe zi
-consuma cat mai putina cafea/alcool
-nu devenii supraponderal

| clau44 a răspuns:

Ansamblu de masuri care vizeaza lupta impotriva expunerii la factorii de risc ai carcinogenezei (preventia primara) si tratarea starilor precanceroase (preventia secundara).

Factorii de risc - Sunt definiti plecand de la anchetele epidemiologice retrospective si prospective. Bolile ereditare, predispunand la un cancer, si tumorile al caror risc este transmis ereditar nu stau la originea decat a putine forme de cancer. In schimb, 90% dintre cancere sunt legate de factori exteriori sau de mediu. Cancerele consecutive poluarii sau unei expuneri profesionale sunt estimate la 10%. Modul de viata, comportamentul individual constituie cauza in mai mult de 80% dintre cancere.

Preventie primara - Aceasta se bazeaza pe modificarea modurilor de viata si de comportament, factorii de risc cei mai frecventi.
- Tutunul este raspunzator de 30% din totalitatea decese lor prin cancer. Mai mult de 90% dintre cancerele bronhopulmonare, prima cauza de mortalitate prin cancer din lume, si cancerele cailor aerodigestive (cancere orofaringolaringeene si esofagiene) ii sunt direct imputabile.
- Alcoolismul, nu direct carcinogen, dar foarte des asociat tabagismului, are un rol de cofactor multiplicativ de risc pentru cancerele cailor aerodigestive superioare: dintre acestea se observa la indivizii consumatori de alcool si de tutun.
- Alimentatia, atunci cand este bogata in grasimi saturate si in proteine, si saraca in fibre, multiplica riscul cancerelor digestive (stomac, colon si rect), dar si pe cel al cancerelor hormonodependente (san, endometru, prostata). Un consum excesiv de alimente afumate majoreaza riscul cancerului de stomac.
- Alti factori de risc, ca expuneri le prelungite la soare sau infectiile cu papilomavirus (boli virale transmisibile sexual), favorizeaza, aparitia cancerelor cutanate, in special a melanoamelor maligne, si respectiv a cancerelor anogenitale.

| gabrielutzu a răspuns:

Cancerul nu se poate preveni, dar se poate trata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
O alimentație sănătoasă fără E-uri, surmenaj fizic și psihic în exces duc la o funcționare optimă a organismului.
Orice afecțiune de sănătate nu o lăsă netratată, este un debut pentru ceva urât.
în concluzie alimentația combinată cu mișcarea și periodic vizite la medic este rețeta longevității fără reparații.
Sănătate maximă.
Pa, pa.

Întrebări similare