Eu am avut aprindere la plamani (presupun ca este aceeasi balareala) pe 30 decembrie nu ma puteam da jos din pat. am fost la sala (cum ma duc de obicei, acelasi antrenament) si cu nu stiu ce sirop (humex parca) in 5 zile eram ca nou. ce spital?
Spitalul din oras... Inca nu mi s, a agravat stau acasa.
Eram sarcastic. Ma refeream la faptul ca aia nu este boala cu care sa infunzi spitalele...
De cele mai multe ori racitul la plamani se intampla din cauza unor virusuri sau bacterii care in loc sa ramana in gat sau la nivelul nasului/ nazo-faringe, coboara pana la plamani si se ataseaza la nivelul micutelor "pungute cu aer" numite alveole, acolo se intalnesc cu celulele din organismul nostru care au rolul sa ne apere de ele, din lupta lor rezulta puroiul care reprezinta celulele care au murit in lupta, in timpul acestei lupte care se da acolo noi simtim acestea sub forma racelii la plamani. De cele mai multe ori nu racim la plamani fiindca organismul nostru reuseste sa opreasca bacteriile sau virusurile la intrare adica in nas sau in gat. Daca racesti la plamani de obicei faci febra mare (dar asta poti sa o faci si daca nu ai nimic la plamani, febra iti arata de fapt ca organismul tau lupta cu infectia), transpiri foarte mult te simti lipsita de puteri, nu ai pofta de mancare, slabesti in greutate, pot aparea chiar si probleme de respiratie. Sper sa nu racesti la plamani, bea ceai de musetel si mananca multa lamaie si fructe in general, vitaminele te ajuta sa lupti cu infectia daca te simti mai rau nu iti fie frica sa mergi la un doctor, daca te duci din timp scapi numai cu pastile (fara injectii) . Insanatosire grabnica.
anonim_4396 întreabă: