anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se trateaza acneea vulgara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| danutza a răspuns:

Incearca skinoren sau zinerit fa inhalatzi cu musetzel si foloseste o crema corespunzatoare pentru regenerarea tenului nu stiu daca o sa te ajute pe mine nu ma ajutat dar probleme de genu am avut si eu. iar dupa ce am luat anticonceptionale mi-au disparut toate normal recomantate de ginecolog(anticonceptionalele)

bafta

| Swabia a răspuns:

In caz ca ai acnee vulgara, n`ar trebui sa mergi la un mediac si sa te indrume acesta.
"Metode alternative
1. Combinatia intre benzoil peroxid dimineata si tretinoin seara poate fi o metoda cand folosirea unuia dintre agenti esueaza. In acest caz potentialul iritativ se cumuleaza.

2. Un efect comedolitic mediu poate fi obtinut prin folosirea produselor pe baza de acid salicilic 2%.

3. Indepartarea comedoanelor cu un comedon extractor poate grabi vindecarea. Folosirea locala de agenti anticomedogenici, diminueaza comedoanele grabind indepartarea lor."

http://www.farmateo.ro/articole-medicale/16/Tratamentul+acneei+vulgare

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

P3. Consideratii asupra tratamentului imunomodulator in acneea vulgara
B. Nedelciuc, G. Muset, Lucia Andries
USMF „N. Testemitanu" Chisinau, Catedra dermatologie, Laboratorul alergologie si imunologie clinica

Premize teoretice. Pentru corectia dereglarilor imune in acneea vulgara au fost propuse diverse remedii: levamisol, timalin, autohemoterapie, piroterapie, autovaccin, vaccin Corynebacterium parvum etc. Astazi tot mai multi autori vorbesc despre actiunea imunomodulatorie a zincului (inhibarea polinuclearelor, activarea macrofagelor) si retinoizilor (reglarea epidermopoiezei la nivelul complexului pilosebaceu). Rezultatele expuse in literatura raman insa contradictorii. Majoritatea preparatelor poseda un imunotropism limitat, cu preponderenta asupra limfocitelor T si B, unele nefiind lipsite de efecte secundare majore.

Obiective practice. Perfectionarea tratamentului imunomodulator, realizarea unui studiu prvind eficacitatea comparativa a licopidului in acneea vulgara.

Material si metode. Studiul a cuprins 46 bolnavi (30 de sex masculin, 16 de sex feminin), cu varste intre 14 si 29 ani. Din ei 26 au fost cu acnee superficiala (forma comedoniana si papuloasa), 20 cu acnee profunda (forma pustuloasa si nodulo-chistica). Bolnavii au fost investigati conform unui plan general care a cuprins printre altele hemograma, antibiograma si imunograma. Tratamentul imunomodulator, suplimentar celui traditional, s-a divizat astfel: lotul 1 autohemoterapie (n = 16); lotul 2 timogen (n = 18); lotul 3 licopid (n = 12).

Rezultate obtinute. Toleranta a fost buna, eficacitatea inalta reducerea numerica a leziunilor acneice de la 6, 2 pana la 2, 3 (lotul 1), 1, 7 (lotul 2) si 0, 8 (lotul 3) dupa scara lui Cook C. Hemoleucograma indica activarea cantitativa a leucocitelor si monocitelor. Cat priveste imunitatea celulara, remarcam cresterea numerica a limfocitelor T-totale si T-helper, cresterea fiind mai concludenta pentru lotul 3. Parametrii imunitatii umorale (IgM, IgG si IgA) fara devieri semnificative.

Discutii. Licopidul este un produs sintetic de ultima generatie care activeaza atat veriga specifica (limfocite T si B ), cat si limfocitele B, cat si cea nespecifica (celulele sistemului fagocitar) a sistemului imun. Usurinta administrarii (pastile sublingual sau per os) si toleranta buna (temperatura subfebrila nefiind motiv de suspendare) sunt avantaje importante pentru pacientul consumator. In plus, licopidul potenteaza medicatia antibacteriana si viceversa. Includerea licopidului in formula curativa antiacneica deschide noi perspective terapeutice.

Concluzie. Testarea clinica si paraclinica confirma avantajele tratamentului cu licopid fata de celelalte imunomodulatoare.



P3. Considerations on immunomodulating treatment in acne
B. Nedelciuc, G. Muset, Lucia Andries
USMF „N. Testemitanu" Chisinau, Catedra dermatologie, Laboratorul alergologie si imunologie clinica

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca iti face probleme, du-te la un medic dermatolog savezi ce-ti recomanda. Nu recomand imunomodulatoare luate la indicatia userilor siteului, pot aparea pobleme.

| Psihoyounger a răspuns:

Brigaela are dreptate. Mergi la un dermatolog. Din cate stiu eu, acneea vulgara, popular denumita acnee, este o boala comuna a pielii care apare atunci cand sebumul (secretia grasa, uleioasa a glandelor sebacee) si celulele moarte ale pielii astupa porii. Astuparea porilor pielii determina aparitia de pete care sunt frecvent rosii si umflate.

Forma usoara de acnee este caracterizata de aparitia a catorva pete rosii, numite comedoame, sau popular "cosuri". Acneea severa consta in sute de cosuri sau leziuni care pot acoperi fata, gatul, pieptul si spatele. In timp ce acneea usoara este doar suparatoare, acneea severa poate duce la tulburari psihice si emotionale.

Cei mai frecvent afectati sunt adolescentii. Mai mult de 85% fac cel putin forma usoara a acestei boli. In cele mai multe cazuri, acneea dispare in jurul varstei de 20 de ani, dar unele persoane, cele mai multe femei, pot avea acnee pana la 40-50 de ani. Tratamentul acneei este unul indelungat. Progresele pot aparea chiar si dupa 8 saptamani de la initierea lui. De obicei, acneea se agraveaza inaintea ameliorarii - chiar si in timpul tratamentului. Din fericire, tratamentul este de cele mai multe ori eficient. Spalarea blanda cu sapunuri sau produse eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi lotiunile pe baza de peroxid de benzoil, controleaza si previn aparitia leziunilor in cazurile de acnee usoara. In cazul in care acestea nu sunt eficiente, trebuie consultat un medic dermatolog, care va prescrie anumite creme si lotiuni. Acestea pot contine antibiotice sau alte medicamente.

Medicul poate prescrie lotiuni topice (cu uz local) de peroxid de benzoil chiar si in cazuri moderate sau severe de acnee. Antibioticele administrate pe cale orala pot fi folosite, de asemenea, in tratamentul acneei. Este posibil ca tratamentul sa fie constituit atat in lotiuni cat si in antibiotice orale. Aceasta combinatie este mai eficienta comparativ cu monoterapia (folosirea unui singur medicament sau crema). De asemenea, aceasta combinatie scade riscul de a dezvolta rezistenta la antibiotice.

In cazul nodulilor - leziuni de consistenta crescuta, inflamate si dureroase - medicul recomanda ca tratament de prima intentie o crema sau o lotiune topica pe baza de vitamina A (crema sau lotiune retinoida). In aceste cazuri este recomandata si o crema care contine antibiotice sau antibiotice pe cale orala.
In cazurile de acnee severa, cu noduli profunzi si leziuni chistice, medicii recomanda, in cazul in care alte tratamente sunt ineficiente, un retinoid oral, cum ar fi izotretinoin. Cu toate ca acest tratament este foarte eficient, medicii il folosesc ca pe un tratament de ultima intentie, deoarece izotretinoinul poate cauza efecte adverse, care desi apar rar, sunt unele serioase.

Printre posibilele efecte adverse se numara:
- depresia
- cresterea nivelului de colesterol
- anomalii congenitale

O singura doza de izotretinoin administrata la o femeie gravida poate determina anomalii congenitale severe.
Medicii folosesc de asemenea in tratamentul acneei, terapia cu laser sau cu unde (raze) de lumina. Terapia cu unde de lumina, care foloseste lumina albastra de intensitate inalta a fost aprobata de FDS (Food and Drug Administration). Aceasta terapie este eficienta in cazurile de acnee usoara pana la moderata, in care alte tratamente au fost ineficiente. Totusi cel mai bine ar fi sa mergi la un medic dermatolog, care sa te consulte si sa iti dea un tratament.


Psihoyounger

| kitty10 a răspuns:

In primul rand toti adolescentzii au acnee. Daca spui ca ai acnee grava iti dau urmatoarele sfaturi:
1. dimineata si seara aplica o solutie pe fata.cat mai naturala.iti recomand elmiplant, gerovital
2.bea multa apa.iti hidrateaza tenul si te scapa de unele cosuri
3.nu-ti stoarce cosurile...decat o buba mare si urata mai bine un cos care trece rapid
4.incearca sa nu traspiri.transpiratia este prietena cosurilor
5.nu te machia prea mult cand ai cosuri...fondul de ten sau alte prostii te irita.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Institutul Cantacuzino creeaza auto-vaccin pentru acnee, eficace 100 %, nu raman cicatrice. Pret 20 roni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Foloseste un sapun, pentru caratarea pielii, apoi o lotiune tonica pe baza de alcool, pentru curatarea fetei si a cosurilor, mai poti folosi un gel hidratant pentru cosuri, intreaba la farmacie si intereseaz-te de acest gel hidratant pentru cosuri, aplicarea lui de doua ori pe zi:dimineata si seara.Nu uita spala-te cat mai des e fata!