Cu regim alimentar (mucilagiu de orez, paine prajita, ceai de menta) si medicatie antidiareica (smecta, loperamid, carbonat de calciu s.a.)
http://www.i-medic.ro/......tru-diaree
Se recomandă :
- evitarea meselor copioase, a mancatului rapid si a emotiilor mari;
- interzicerea consumului de lichide in timpul mesei;
- mesele vor fi luate la ore fixe, de 5 ori pe zi, mestecand alimentele cat mai mult si cat mai bine in gura, inainte de a fi inghitite;
- intre mese vor fi consumate bauturi calde;
- in timpul noptii abdomenul va fi invelit intr-o flanela groasa.
" Diareea de tip enterocolita este un simptom manifestat prin accelerarea si dereglarea tranzitului intestinal, prezenta fiind intr-o gama intreaga de afectiuni: gastrita, ulcer, diskinezie biliara, pancreatita, ciroza, stress, cancer de colon, intoxicatii, parazitoza intesintala, afectiuni biliare (litiaza, colecistita), diferite infectii microbiene (amigdalita, faringita, laringita). Pentru tratarea cauzei profunde, vezi afectiunile corespunzatoare din cele enumerate. Pentru tratarea acesteia mai mult ca simptom (dar nu neaparat), recomand personal urmatoarea schema dedicata de tratament:
1. La adulti - este posibila drept cauza profunda a afectiunii, oricare din problematicile expuse mai sus. Tratamentul general in cazul adultilor este urmatorul:
- Green Care (1-1-1 inainte de masa, are efect protector asupra mucoasei gastrointestinale protejand-o de actiunea nociva a substantelor digestive cu potential iritativ si acid).
- Acidophilus (1-1-1 in timpul mesei, echilibreaza flora bacteriana si ph-ul intestinal combatand astfel dezechilibrele de tranzit).
- Digestive Enzymes (0-1-1 in timpul mesei, faciliteaza digestia prin reglarea secretiei enzimatice din glandele digestive).
- Rhodiolin (1-1-1 dupa masa, are efect de relaxare a sistemului nervos combatand "diareea de stress"). "
Tratamentul este prescris in functie de cauza colitei. De regula, tratamentul este simptomatic, adica presupune consumul de lichide si administrarea medicamentelor pentru ameliorarea durerilor. In cazul pacientilor care sufera de o forma acuta a afectiuni se recomanda administrarea intravenoasa a fluidelor.
• Infectiile - acestea provoaca diaree, iar in functie de cauza bolii poate fi recomandata sau nu administrarea de antibiotice. Infectiile virale se vor vindeca in timp prin consumul adecvat de lichide. Unele infectii bacteriene, cum ar fi Salmonella, nu necesita tratamentul cu antibiotice, organismul fiind capabil sa elimine infectia. In cazul altor infectii bacteriere, precum cea cu clostridium difficile, tratamentul cu antibiotice este obligatoriu.
• Bolile inflamatorii intestinale - deseori acestea sunt controlate prin administrarea schemelor de tratament adecvate. Initial se folosesc medicamentele antiinflamatorii, iar daca administrarea acestora nu este eficienta vor fi introduse medicamente care suprima activitatea sistemului imunitar. In cazurile severe, poate fi necesara interventia chirurgicala pentru a indeparta total sau partial colonul si intestinul subtire.
• Colita ischemica - in prima faza, tratamentul instituit pentru colita ischemica consta in administrarea intravenoasa de fluide, odihna si prevenirea deshidratarii. In cazul in care nu se restabileste fluxul sanguin normal la nivelul intestinului poate fi necesara interventia chirurgicala pentru a elimina partile de intestin necrozate.
anonim_4396 întreabă:
IonBadita1 întreabă: