Pana la ora actuala nu se cunoaste nici un tratament care sa-l vindece.Glaucomul este o boala progresiva care dureaza toata viata. Orice pierdere de vedere care s-a produs inainte de diagnosticarea glaucomului nu mai poate fi recuperata. Cu toate acestea, majoritatea medicamentelor pentru glaucom sunt eficiente in reducerea presiunii intraoculare, tinind, astfel, sub control glaucomul. Dupa diagnosticare, este foarte important ca pacientii sa mearga regulat la control si sa urmeze cu strictete tratamentul prescris.
Astfel, medicul oftalmolog poate sa supravegheze presiunea intraoculara, deoarece glaucomul se poate agrava fara ca pacientul sa-si dea seama.
http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=10
Glaucomul se poate trata cu picaturi antiglaucomatoase, interventii chirurgicale sau cu laser.
Glaucom este o boala oftalmologica si ea poate fi tratata, la inceput cu anumite picaturi, recomandate de medicul oftalmolog, iar in cazuri mai severe poate fi operat. Doar medicul specialist poate sa precizeze ce conduita de tratament trebuie urmata, pentru ca netratat, glaucomul poate avea urmari severe.
Din pacate in familia mea exista aceasta boala... stabunicii, bunicul, unchiul meu si mama... boala s-a transmis de la o generatie la alta... din pacate nu se poate vindeca inca nu s-au gasit remedii... insa se poate stopa... e un lucru important totusi... unchiul meu a fost depistat cand deja era tarziu... acum vede 50 % din 100%... a fost operat cu laser in Cluj si de atunci boala nu a evoluat insa nici de tratat nu s-a putut, o data distrus nervul optic nu este posibil de refacut... in schimb mama a avut noroc... a fost depistata la timp... traieste cu aceasta boala aproximativ de 5 ani... foloseste Xalatan (cea mai buna la ora actuala pentru tratarea glaucomului ) niste picaturi care trebuie puse zilnic... pot sa zic ca in 5 ani si-a schimbat ochelarii de 2 ori insa nu cu campul vizual e problema ci si-a facut ochelari pentru miopie si pentru hipermetropie, normal cu varsta ei de 52 ani... vede bine... presiunea oculara este ok ...deci deocamdata este bine ...multa sanatate
Trebuie sa mergi la un oftalmolog si sa iei picaturile prescrise. In general, daca stii ca ai glaucom ai si tratamentul stabilit.
Picaturile respective pot fi diferite ca nume, in general au cam aceeasi compozitie, totusi depinde de fiecare - ce suporta mai bine (unele ustura mai rau decat altele) si cat de mare este tensiunea intra-oculara. Oricum medicul stabileste ce picaturi trebuie sa iei si cat de des trebuie sa o faci. Poti sa iei pe langa picaturile acestea si remedii naturiste... nu strica. Dar nu poti lua doar tratament naturist.
Multa sanatate si nu te speria (si eu am glaucom) - speram in mai bine.
Depinde cat de avansat e, se poate cu tratament sau operatie. Vei afla dupa ce vei merge la oftalmolog ce e de facut. Sanatate!
Glaucomul cuprinde totalitatea afectiunilor oftalmologice in care se produce lezarea nervului localizat in polul posterior al ochilor (nervul optic), rezultand in final pierderea vederii. La inceput, se pierde campul vizual periferic. Daca nu se trateaza, se agraveaza pierderea acuitatii vizuale, ducand in timp la orbire definitiva.
n momentul de fata, nu exista medicamente ce pot sa vindeca glaucomul, adica pacientii care si-au pierdut o buna parte din cîmpul vizual nu-si mai pot recapata vederea. Toate medicamentele folosite pîna în prezent reusesc sa stopeze sau sa întîrzie cu mult agravarea bolii, prevenind astfel aparitia orbirii. Aceste medicamente scad presiunea intraoculara, indiferent de forma de glaucom - cu presiune intraoculara crescuta sau nu.
Cele mai multe medicamente pentru glaucom se prezinta sub forma unor picaturi de ochi. Daca picaturile de ochi nu pot reduce suficient presiunea intraoculara, se recurge la alte variante terapeutice disponibile. Acestea includ tratamentul laser sau chiar tratamentul chirurgical care rezolva drenajul deficitar al ochiului.
De aceea, diagnosticarea din timp a bolii este esentiala! Dupa vîrsta de 40 de ani, este bine sa mergeti la un control regulat la oftalmolog, chiar daca nu aveti aparente probleme de vedere.
Glaucomul este o afectiune oculara ce are ca urmare scaderea vederii. Mai mult, netratandu-se la timp poate produce orbirea. Asadar consultati de urgenta medicul! Glaucomul reprezinta un cumul de simptome: presiune intraoculara crescuta, afectarea nervului optic (atrofiere) si deficit al campului vizual.
La inceput, acesta afectiune cauzeaza incetosarea trecatoare a vederii, ca apoi sa duca la scaderea acuitatii vizuale pana la zona centrala a campului vizual, acea senzatie de cerculete colorate in culorile curcubeului ce apar in jurul surselor de lumina.
Cuvantul glaucom provine din grecescul "glaukos" ce inseamna gri-albastrui, aspect ce se referea probabil la un stadiu avansat al acestei boli.
Factorii ce duc la cresterea riscului de glaucom sunt fie ereditatea, imbatranirea, diabetul si bolile vasculare sau miopia severa.
Exista mai multe tipuri de glaucom. Astfel daca privim din perspectiva varstei la care apare glaucomul poate fi:
* glaucom congenital,
* galaucom infantil,
* glaucom juvenil
Cateva recomandari pentru suferinzii de glaucom:
* cautati sa aveti o viata ordonata, fara emoţii puternice si surmenaj fizic sau ocular
* feriti-va ochii de razele ultraviolete cu ajutorul ochelarilor de culoare verde sau gri
* feriti-va de expunerea indelungata la radiatiile emise de calculator, televizor
* renuntati la cafea si ciocolata pe cat posibil
* evitati fumatul si alcoolul
* evitati excesul de branzeturi, grasimi, sare si zahar
* consumati mai multe legume si verdeturi proaspete (in special morcovul si ceapa); este foarte indicata cura cu suc proaspat de morcov (dimineata pe stomacul gol)
* consumati afine pe cat de mult posibil (proaspete, ceai sau gem)
* consumati asadar produse pe baza de betacaroten, vitamina C, extrase de gingko biloba, ce va vor imbunatati circulatia cerebrala
* preparati-va ceai din urmatorul amestec: mesteacan, urzica,, galbenele si coada-calului in parti egale. Se vor bea zilnic 2-3 cesti, in care se va pune cate o lingurita de bitter suedez
* evitati preparatele ce contin atropina, intrucat acestea dilata pupilele
* nu uitati de controlul medical.
baaa3466 întreabă: