Din cate stiu persoana infestata cu gripa porcina, va fi internata de urgenta in spital, se recomanda Tamiflu sau Relenza in astfel de cazuri.
Gripa porcina nu se previne, doar se trateaza in spitale
Autor: Andra-Daria SZASZ
Data publicarii: 30/04/2009
Ministerul Sanatatii pregateste tratamentul cazurilor de gripa porcina. Distribuirea antiviralelor se va face doar in spitale, nu si in farmacii.
Ministerul Sanatatii începe distribuirea de antivirale catre spitalele si institutele de boli infectioase din tara.
Potrivit consilierului ministrului, Molnar Geza, administrarea acestora pacientilor infectati s-a dovedit eficienta pe plan international. Potrivit consilierului ministerial, citat de NewsIn, antiviralele se vor gasi doar în unitatile sanitare si nu vor fi distribuite în farmacii.
Automedicatia creeaza complicatii
"Vom achizitiona materiale medicale, cum ar fi antivirale si aparatura de ventilatie mecanica, pentru tratamentul eventualelor cazuri de gripa umana cu tulpina noua, asa cum este denumita acum gripa cu tulpina porcina", a mai precizat dr. Geza Molnar. El a precizat ca masura pregateste tratarea unor eventuale cazuri de imbolnavire cu virusul de origine porcina.
"Vreau sa subliniez ca nu facem profilaxie, adica strategie de prevenire prin medicatie, ci ne pregatim pentru tratarea unor eventuale cazuri de îmbolnavire. Profilaxia poate genera medicatie incorecta si riscam sa aducem virusul la un stadiu rezistent la antivirale, medicamente care s-au dovedit eficiente în cazul în care pacientii s-au prezentat înca de la primele simptome la medic", a mai spus dr. Geza Molnar, potrivit sursei citate.
Care e tratamentul?
Potrivit lui Molnar, tratamentul persoanelor infectate cu virusul gripei cu tulpina porcina consta, în principal, în administrarea de antivirale, ventilarea mecanica în sectiile de terapie intensiva si, în functie de starea pacientului, administrarea de alte medicamente specifice starilor gripale.
In caz de aparitie a unei boli acute febrile, Ministerul Sanatatii recomanda: izolarea la domiciliu, purtarea de masca care sa acopere gura si nasul (inclusiv la domiciliu), anuntarea imediata a medicului de familie sau prezentarea la camera de garda a Spitalului de Boli Infectioase.
SURSA MONITORUL DE CLUJ
Administrarea de antivirale, ventilarea mecanica in sectiile de terapie intensiva, administrarea medicamentelor in functie de starea pacientului si in caz de aparitia unei boli acute febrile se recomanda izolarea, purtarea de masti atat pe gura cat si pe nas, prezentarea la medicul de familie sa la sectia de garda a spitalului de Boli Infectioase.
anonim_4396 întreabă: