Eu luam Aviclor (sau aciclovir) de la farmacie, un tub minuscul de crema, era eficient.
Se mai poate trata cu pasta de dinti
Herpesul bucal se poate trata prin aplicarea unui unguent local pe baza de aciclovir, unguent de propolis sau unguent sau ulei de catina.
O data aparut HERPESUL nu poti decat sa-l tratezi pe moment si sa te feresti sa mai apara. Dar de vindecat nu se vindeca. Practic s-a cronicizat, iar acum trebuie sa ai grija sa nu se reacutizeze. De aceea iti reapare, pentru ca el nu se mai vindeca definitiv. Trebuie sa ai grija sa fii cu o imunitate cat mai buna, pentru asta e nevoie sa te alimentezi sau sa iei vitamine suficiente. Deasemenea, trebuie o hidratare buna 2l/zi lichide, iar in zonele mai uscate ale pielii sau mucoasei (daca ai predispozitie) sa te ungi cu vit. A. Un tratament local destul de bun si eficient, dar numai cand apare herpesul, este tamponarea cu tinctura de propolis. Chiar daca ustura, are loc cicatrizarea destul de repede. Pentru ca de fapt sunt niste vezicule, care sunt pline cu lichid si se sparg, iar tinctura le usuca.
Poti folosi si pasta de dinti.
* Se tamponeaza zona cu alcool (vodca, whisky) sau cu cafea rece.
* Se unge herpesul de 2-3 ori pe zi cu o alifie cu propolis.
* Se beau zilnic 2-3 cani cu infuzie de "trei frati patati".
* Se taie o capsula de vitamina E sau de vitamina A si se unge herpesul cu uleiul din interior.
* Se pun comprese cu infuzie din frunze de fragi.
* Se zdrobesc cateva flori proaspete de galbenele, se inmoaie un tampon in sucul obtinut si se tamponeaza herpesul.
* Se tamponeaza zona cu tinctura de propolis.
* Se pun comprese cu suc proaspat de portocale si mere.
* Se unge herpesul cu alifie de galbenele sau de roinita.
Agati strans cu 2 degete locul infestat si tai cu o lama foarte ascutita.
Doamne,ar fi foooarte dureros!
Herpesul se trateaza cu alcool (rachiu, vodka etc) apoi dupa ce se usuca cu unguent DERMOVATE sau cu crema de galbenele. mie mi-a trecut in 2 zile.
Mie după 5 zile mi s-a făcut o crustă galbenă deja, cum să fac să dispară mai repede? Ce trebuie sa fac?
Eu zic sa incerci zovirax. E scump da iti trece sigur. Eu mi-am pus si pasta de dinti da mi s-a umflat mai tare si ma mai si ustura. Deci dupa parerea mea cel mai bun medicament e zovirax sau aciclovir
denis123t întreabă:
User252426 întreabă: