| mikutza a întrebat:

Cum se trateaza molusculul contagios?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
1 răspuns:
| Isabela96 a răspuns:

Moluscum contagiosum este o infectie generata de catre poxvirusuri – afectiune cutanata contagioasa si inoculabina, produsa de patogeni din familia Poxvirus; mai este cunoscuta si sub denumirea de Boala Bateman; leziunile se pot dispune la nivelul pleoapelor, la nivelul toracelui dar si in regiunea anogenitala.
La nivel palpebral, pacientul prezinta o serie de papule (de forma nodulara) de dimensiuni variabile; nodulii au o coloratie galbuie si sunt ombilicati; in interior acestia prezinta un continut cazeos. Leziunile se pot extinde la nivelul fetei sau gatului; in foarte rare situatii, nodulii pot aparea la nivelul membranei conjunctivale sau corneei – generand un aspect caracteristic trahomului. Boala netratata, va conduce la instalarea unei forme de conjunctivita cronica.
Tratament
Nodulii care apar in cazul bolii denumita moluscum contagiosum pot fi indepartati prin electrocauterizare, prin crioaplicatii (aplicatii reci), prin chiuretare (indepartarea mecanica a leziunilor) sau prin aplicarea de alcool iodat (alcoolul iodat se utilizeaza in cazul leziunilor mici si mijlocii). Nodulii de mici dimensiuni mai pot fi indepartati prin aplicarea unor substante chimice caustice; substantele caustice si crioterapia vor fi utilizate cu prudenta, pentru a nu produce depigmentari persistente ale tegumentului. Pentru nodulii de dimensiuni mari, se recomanda extirparea lor pe cale chirurgicala.

Întrebări similare