@Legiuitoarea: Nici un doctor nu o sa iti faca radiografie doar pentru o tuse seaca. Tusea este, in cele mai multe cazuri, cauzata de o iritare a cailor respiratorii superioare, si asta nu se vede pe radiografie.
Radiografia se face cand tusea dureaza prea mult timp, sau cand existe alte simptome care sa indice o stare sevara a pacientului.
De asemenea analizele de sange nu prea iti spun nimic cand e vorba de o tuse seaca. In majoritatea cazurilor afecatarea sistemica a bolii care da tusea este foarte mica, asa incat, daca nu exista un set de analize anterior cu 1-3 zile inainte de aparitia simptomelor. Cresterile parametrilor sunt mici si pot sa se incadreze in limite normale.
Tusea seaca poate sa aiba mai multe cauze:
-boli pulmonare (pneumonii)
-boli ale tractului respirator superior (raceala, guturai)
-boli cardiace
-prezenta in aer a unei substante iritante pentru gat.
Daca ai pana in 40 de ani, nu ai febra mare (temperatura sub 38, 5), nu sti sa ai o boala cardiaca (de inima) si tusea nu e mai veche de 2 saptamani, si nu stai in mediu toxic, atunci ai o simpla infectie a tractului respirator superior, mai simplu raceala, guturai, gripa.
In cazul asta tratamentul este:
- consumul cat mai mare de apa
si una dintre:
- ACC capsule: o capsula dimineata si una seara
- Erdomed capsule
- sirop antitusiv (aici sunt multe optiuni, pesonal nu prea le agreez, asa ca nu stiu sa iti zic denumiri comerciale)
@anonim: Unele cardiopatii au printre simptome si tusea. Daca apare si dispare, este seaca si exista si o cardiopatie, atunci cel mai probabil trebuie sa te duci la un doctor cand apare, deoarece, cel mai probabil, e un semn al agravarii conditiei.
Salut, pai eu am luat tusisin, sau daca nu imi fac un ceai cu o ceapa sparta, e oribil dar da rezultate.