Sfaturi:
» odihna in faza acuta a sinuzitei
» consumul de apa si alte lichide hidratante (8 sau 10 pahare pe zi). Aportul suplimentar de lichide contribuie la subtierea secretiilor mucoase, ceea ce faciliteaza drenarea sinusurilor.
» Evitarea expunerii la schimbari mari de temperatura, precum si la aerul rece si uscat.
» Mentinerea unui nivel de umiditate de 40% - 50%, in special in dormitor.
» Evitarea inotului sau a calatoriilor cu avionul in timpul fazei acute.
In general, ingrijirile la domiciliu permit reducerea primelor simptome ale sinuzitei acute si restabilirea unui drenaj normal al sinusurilor.
Cazurile mai grave necesita tratament medicamentos, sau chiar chirurgical.
Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/boli/sinuzita
Buna,Ionut.Mai intai iti voi oferi niste date si informatii despre sinuzita: Sinuzitele sunt inflamatii acute sau cronice ale membranei mucoase ce captuseste sinusurile, cavitatile goale care sunt localizate la nivelul obrajilor (sinusuri maxilare), paranazale (sinuzita etmoidala, palpata de o parte si de alta a radacinii nasului), fruntii (sinusuri frontale), ochilor (sinusurile sfenoidale), produse de germeni de natura virala, bacteriana, fungica sau de natura alergica. In functie de evolutie poate fi acuta (cand se remite sub tratamrenbt) sau cronica (manifestarile clinice se remit partial sau persista peroioade foarte lungi de timp).
Cauze si factori declansatori:
►cauze infectioase ale mucoaselor nazala, otica: rinite infectioase, otite (prin continuitatea mucoasei la nivelul sinusurilor) prin obstruarea orificiului de drenare a sinusurilor frontale
►deviatia septului nazal, polipoza nazala, corpi straini nazali, infectii dentare determina producerea sinuzitei maxilare
►cauze generale, scaderea imunitatii organismului
►expunere indelungata la curent rece sau aer conditionat
Semne si simptome: durere la nivelul ariei de proiectie a sinusurilor, obstructie nazala, tulburari de olfactie (pierderea mirosului), secretii mucoase sau purulente, lacrimare, tulburari de vedere, cefalee. Eu iti recomand paracetamol sinus(PARA sinus/IBUsinus, si, iti recomand picaturi de nas cu propolis(apa de mare cu propolis).Ele te vor ajuta foarte mult, crede-ma.Si,in plus, nu uita de sfatul medicului.Este foarte important ca medicul sa iti prescrie o reteta cu toate medicamentele pe care trebuie sa le iei, la ore fixe, si pe o perioada de timp.Bafta! Sper ca raspunsul meu te-a ajutat!