Întrebare recomandată | Dilaa98 a întrebat:

Cum se vindecă dependenţa de alcool?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| zdrangoi a răspuns:

Cu greu.
Trebuie urmat un tratament specific de dezalcoolizare in functie de gradul alcoolismului, caracterul celui dependent, etc.
In general totul pleaca de la psihic.
Intai alcoolicul trebuie sa fie convins ca vrea sa renunte, ca isi doreste acest lucru si abia apoi urmeaza tratamentul.
Deci e vorba pana la urma de vointa, pe care alcoolicii nu o mai controleaza de fapt.
In general trebuie un ajutor din afara :
psiholog, "Alcoolicii Anonimi", etc.

9 răspunsuri:
| Predator30 a răspuns:

Prin vointa! Altfel nu se vindeca doar daca ai vointa...Numai bine, O zi buna!

| Dilaa98 explică (pentru Predator30):

Nişte sfaturi, ceva? tongue

| Predator30 a răspuns (pentru Dilaa98):

Isabela primul sfat la scris Madalina, trebuie sa aiba o gandire pozitiva adica in sensul ca da semn ca doreste sa se lase si bineinteles ce ti-am spus de prima data VOINTA! ma bucur ca tu macar incerci sa faci pe cineva sa se lase fata de alti care spun "ce conteaza e viata lui sau ei sa faca ce vrea", al doilea sfat ti-a spune sa incerci sa il sau sa o faci ca nu stiu despre ce persoana este vorba sa ii explici tu prima data daca vezi ca nu merge atunci mergi ca se fac multe voluntariate de astea sa isi dea seama ca alcoolul nu e bun si daca nici asa nu vrea atunci trebuie sa aplezi la un psiholog-doctor (eu nu m-as gandi la asta ca multi ti-au spus asta, dar eu nu cred ca e o solutie ca persoana alcoolia nu cred ca o sa accepte asa repede ideea)..Mult succes in continuare si sper sa reusesti sa faci aceea persoana sa se lase! Numai bine!

| Dilaa98 explică (pentru Predator30):

Ms,sper să reuşesc sad

| kzd a răspuns:

Incearca ceva lichid care sa tina loc alcoolului, ceva ce iti place tie. E un proces lung care necesita vointa. Bafta!

| Edeline a răspuns:

Cel ce sufera de dependenta de alcool, trebuie sa isi mai formeze cateva sinapse in plus

| pirmaidă0 a răspuns:

Destul de greu, zic eu. Tatăl meu a avut această problemă și atâta s-a jucat cu focul până s-a ars.Eu zic că trebuie să i se arate persoanei afectate că nu e de glumă cu alcoolul.Multe persoane mor din această cauză, iar dacă nu se ia în serios problema, poate fi următorul care ar putea muri.Trebuie ținută persoana sub control, indiferent că e băută sau nu, pentru a evita probleme. Dacă nu merge nici cum, trebuie neapărat să fie dus la consulturi specializate, psihologi etc. până trece.Intenția de a se lăsa de băut este un prim pas spre vindecare.În orice caz, problema cu alcoolul este foarte gravă!

| MadalinaMadalinaElenaElena28071995 a răspuns:

Incearca sa gandesti mult mai pozitiv. Cauta situ-ri pe internet si vei gasi ce inseamna gandirea pozitiva si cauta si ceva produsae naturiste care sa te ajute.Dar mai sigur trebuie sa mergi la uun doctor si iti va recomanda el ceva. happy

| Dilaa98 explică (pentru MadalinaMadalinaElenaElena28071995):

Merci,dar nu este pentu mine, doamne fereşte laughing