| Marius131415 a întrebat:

Cum se vindeca traume din astea? Am si eu cateva, la psiholog dar cum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Traumele nu se vindeca ci se "cicatrizează",adică nu te mai afectează, nu îți mai afectează modul de gândire și viața, dar ele nu se pot vindeca, sunt exact că și rănile se cicatrizează și nu te mai doare, dispare durerea dar rămâne cicatricea.

| Marius131415 explică (pentru anonim_4396):

Dar cum vindeci o trauma?

| Marius131415 explică (pentru anonim_4396):

Dar tulburarea obsesiva si anxietatea de ce nu se rezolva de la sine? si depresia se rezolva? adica cunosc oameni care si-au revenit din depresie.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Marius131415):

Aia nu era depresie clinica era episod depresiv sau altceva. Nu se rezolva nici depresia doar da impresia că se rezolva,e doar ameliorata datorita faptului că s-a schimbat stilul de viață,alimentația,sa făcut sport,o depresie serioasa niciodată nu trece de la sine ea se cronicizează,și toc tot același mecanism îl are că în anxietate,totul pornește de la gânduri,obsesiile sunt cauzate de gânduri iraționale,dar e totuși un dezechilibru chimic al creierului,poate coexista și anxietatea sau o alta tulburare secundara,anxietatea vine la pachet cu toc de multe ori și cu depersonalizare și derealizare dar nu e o regulă,nu în toate cazurile.
Multe probleme se pot asemăna cu depresia asta nu înseamnă că e depresie, repet depresia este o boala foarte grava nu înseamnă doar supărare și tristețe e mult mai mult decât atât
Sunt complexe bolile astea, pot fi și cauzate de cauze organice, adică de la anemie sau glanda tiroida sau altele, la bătrâni de exemplu de la tiroida apar și psihoze recurente, deci e foarte complex sa vorbim despre asta nu am studii sa spun cu exactitate și nici psihiatrii nu știu 100% adevărul pur
Totul tine de neurotransmițători noi avem 90 ' când se produce un dezechilibru, deficit de dopamina și așa mai departe apar probleme, unii de exemplu se nasc cu deficit de serotonina și dopamina și trebuie să ia toată viața tratament

| MorcovMajestic a răspuns:

Te ajuta sa vorbesti, sa exprimi ce simti, sa accepti ca asta e si sa ierti
Au niste tehnici

| Marius131415 explică (pentru MorcovMajestic):

Da-mi si mie un exemplu de ''tehnica"

| DrHeart a răspuns:

Buna, :)
Nu exista o tehnica anume de vindecare a traumelor. In primul rand, trebuie sa tinem cont de faptul ca toti avem traume, fie ca le constientizam sau nu. Vindecarea reprezinta un proces in care, daca iti doresti sa intri, tu iti iei angajamentul fata de tine ca vrei sa descoperi in sinea ta care sunt aspectele care te fac sa suferi si sa le eliberezi. Traumele se creaza atunci cand noi nu procesam emotiile la timpul lor, iar ele raman in corp si de multe ori auzim expresia "am un blocaj emotional".
Sa-ti dau un exemplu: Cineva poate a suferit o trauma de abandon, atunci cand i-au plecat parintii in strainatate la munca (e destul de comun la noi in tara, de-asta si dau exemplul asta). Ca sa vindeci aceasta trauma, trebuie sa vorbesti despre ce ai simtit, sa procesezi emotiile care au fost reprimate. Poti sa afli mai multe despre cum functioneaza creierul si mintea umana, uitandu-te pe Youtube la podcast-urile Mind Architect, precum acesta: https://www.youtube.com/watch?v=jpn68ynfazk.
Mult succes si spor la treaba! :)

| Marius131415 explică (pentru DrHeart):

Faza cu toti avem "traume" e la modul ca da toti avem dar nu pe toti ii afecteaza unii au gena sa fie mai tari de caracter, altii si le gestioneaza prin terapie, altii au traume irelevante cum am si eu una din ele.

| DrHeart a răspuns (pentru Marius131415):

Nu exista traume relevante sau traume irelevante. Conteaza ce semnificatie dai tu experientelor prin care treci si cum te afecteaza pe tine la nivel subiectiv. Poate sa para ca pe unii afecteaza mai mult, iar pe altii mai putin, insa de fapt este vorba despre mecanisme de aparare si adaptabilitate diferite.