Iti povestesc din experienta mea (am purtat aproape 10 ani)
La inceput o sa te cam doara dintii (2 zile maxim) si o sa ai probleme cu vorbitul (pana te inveti cu el).
De spalat pe dinti il scoti, te speli pe dinti, il speli pe el(aparatul).
De mancat mancam orice, numai ca uneori o sa mai trebuiasca sa il speli dupa masa.
De mers la doctor depinde, cam odata la 2-3 luni control, sa ti-l faca o sa trebuiasca sa mergi cel putin de 2 ori O sa te distreze sa iti ia masura pentru aparat, intotdeauna mi s-a parut amuzant.
Eu te sfatuiesc sa il porti, sa ai dintii drepti in cativa ani, eu nu regret. Iar la partea de mistouri primite, fa ceva pe ei cu bolta
Capu sus si sanatate
Si eu port aparat dentar, la inceput m-a durut cand muscam din sandwich sau mar sau altceva.Eu il am din 18 ianuarie si o sal port un an.In maxim 2 saptamani o sa si uiti ca il ai.Trebuie sa te speli pe dinti dupa fiecare masa ca altfel risti sa ai carii si sa iti sccoata aparatu dentar.Trebuie sa te intalnesti cu doctoru in fiecare zii
OMFG. Cum *** sa scoti aparatul fix!? Deci...am si eu aparat. De durut, nu doare. Ma rog si daca te doare cu un calmat rezolvi totul +ca doctora iti va da un fel de ceara pe care o intinzi in caz ca te doare ft tare. Spalat pe dinti-exista o periuta speciala pe care o gasesti la farmacie. Deranjeaza in primele zile/saptamani.depinde cum te acomodezi tu cu el. Cand zambesti te simti chiar ciudat in primele zile
. Si la doctor de duci odata pe luna :d.
Deci fii atent sa-mi dai Funda.Prima saptamana o sa te doara musciul de la dinti.De spalat te speli normal dar doctorita iti va da o periuta speciala.Nu o sa te deranjeze mult.O sa vorbesti normal si la medic vei merge 1 data pe luna.Nu uita de Funda.