Prima menstruatie trebuie sa apara inainte de 16 ani, in mod normal, cel mai adesea in jurul varstei de 14 ani. Peste 90% din fete NU au semne inainte de prima menstruatie. cateva simt cu 1-2 zile inainte mici balonari.
Orientativ,apare cam la 2 ani dupa ce sanii incep sa se dezvolte la scurt timp dupa ce apare parul pubian si axilar si dupa ce observi o secretie vaginala.
NU exista un anumit- moment potrivit-prima menstruatie apare cand organismul tau este pregatit.Toate lucrurile sunt la timpul lor, acum la somnic usor si dulce!
Hristos a înviat!
NU este o "regulă generală" pentru a prezice exact când îţi vine menstruaţia!
În general, prima menstruaţie/menarha vine între 11-15 anişori - deci, mai are timp...
Menstra vine atunci când organismul este "pregătit" şi eşti destul de matură/dezvoltată.
Ai RĂBDARE că va veni şi menstra şi te vei "sătura" repede de ea.
"Exista cateva semne care iti pot indica faptul ca ciclul menstrual ar putea veni in curand: par pubian, par la subrat, cresterea sanilor si scurgeri vaginale. Media de varsta la care apare primul ciclu menstrual este 12 ani, dar poate aparea oricand intre 9 si 15 ani. Daca ti se pare ca este ceva in neregula cu organismul tau, nu ezita sa te consulti cu medicul de familie pentru a fi sigura ca totul este ok." - SURSA : http://www.copilul.ro/......a5645.html
Toate cele bune.
Dureri de burta, de spate.
Simti ca te doare intr-o parte.
Nu te ingrijora, bea ceaiuri calde si stai mai linistita in perioada asta.
Viziteaza siteul "Noi fetele".
Pa, pa.
Iti creste par la subtioara si in locuri intime, iti cresc sanii, corpul tau capata o forma, ti se schimba vocea, o sa ai cosuri pe fata, transpiratia incepe sa aiba un anumit miros..si probabil te va durea burta. daca se intampla sa te doara burta, puneti o sticla cu apa calda de 2 litri la burta.
Depinde te va durea burta vei avea cosuri la mine fata spate picioare dureri gen crampe dureri de cap eu am avut si (ameteli ) depinde de la persoana la persoana am prietene care au 18 ani si inca nu au mie mi-a venit la 12 ani dar e bine sa ai in todeauna cu tine la scoala un always :*