Bună,eu am avut în clasa a treia și e cam așa:
În general nu ai voie să ieși din casă două săptămâni,până când bubițele sunt uscate ca să nu mai infectezi și pe alții, atunci ele vor pica.
Trebuie să stai la căldură ca să numai faci din nou febră, eu una am stat exact două săptămâni, dar când am ieșit din casă adica exact la două săptămâni încă mai aveam bubițe care nu au căzut, dinălea uscate.
Sper că te-am ajutat
Bună!
Eşti contagioasă şi NU ai voie să ieşi în comunitate ( să mergi afară ) până când nu se uscă şi cad toate bubiţele/cojiţele.
Este INDICAT să stai în repaus la pat, să fie cât mai cald în cameră ( deoarece ajută la apariţia acelor bubiţe şi "scapi" mai repede de ele ), să NU faci baie ( doar duş călduţ scurt şi te speli cu grijă să NU spargi acele bubiţe deoarece rămân semne definitive; NU foloseşti buretele, ci te săpuneşti uşor cu mâna, preferabil să foloseşti gel de duş ), NU te speli pe cap, NU se administrează antibiotice, dacă ai dureri de cap poţi lua Algocalmin, iar dacă ai dureri de gât poţi lua Paracetamol şi unul dintre următoarele medicamente ( cu respectarea Prospectului ) :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.
NU te scarpini, chiar dacă te mănâncă acele bubiţe, poţi folosi o mixtură mentolată cumpărată de la farmacie ( cu care te ungi uşor pe bubiţele respective ).
Iar înainte de a merge la şcoală TREBUIE să mergi la medicul de familie să CONFIRME că te-ai vindecat.
Toate cele bune şi multă sănătate.
Esti vindecata daca ai stat o saptamana sau doua in casa, bubitele incep sa-ti treaca si nu mai ai febra.
Good luck! :*
Esti vindecata atunci cand toate bubitele au facut cruste. Zilnic apar bubite noi 5-7 zile si este nevoie de 1-2 zile pentru ca aceste bubite sa treaca prin toate stadiile de evolutie uscare acoperire de cruste.Deci contagiozitatea tine pana in momentul cand toate veziculele au format cruste.
Asavreau123 întreabă: