anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum stiu ce anticonceptionale mi se potrivesc? am deja 2 copii am nascut de 3luni ultimul copil si nu-mi mai doresc alti copii as vrea sa stiu ce anticonceptionale se pot lua pe perioada mai lunga de timp fara pauza.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Mergi la un cabinet de planning familial!
Acolo vei fi consiliata in alegerea celei mai potrivite metode contraceptive!
In urma anamnezei, dar mai ales in urma analizelor hormonale ti se vor recomanda pilulele potrivite (daca te referi la pilule!)
Sunt pilule la care trebuie sa faci pauza..., daca sunt ca tratament pentru chisturi...
In general, la majoritatea pilulelor nu e bine sa faci pauza..., de cat atunci cand vrei sa faci un copil, organismul se obisnuieste cu o cantitate de hormoni, si daca se fac pauze si apoi se reia administrarea cu pilule...si iar pauza... apar deraglari hormonale...si nu e deloc sanatos!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde cat ani ai, daca mai alaptezi, dac ai alte boli sau daca ai antecedente familiale de tromboze. In principiu, ar fi mai potrivit un sterilet pentru tine, dar asta vei decide impreuna cu un medic ginecolog. Nu poti lua anticonceptionale dupa ureche, dupa sfaturi pe net tinand cont ca nu ne-ai dat date esentiale (minim ar fi asa: cati ani ai, ai ciclu regulat, alaptezi, fumezi, ai vaice, ai probleme de coagulare, ai antecedente familiale sau persoanale de trombembolii, ai avut vreo tumora genito-mamara, ai diabet?).

tundenana
| tundenana a răspuns:

Cel mai in masura este medicul ginecolog sa te sfatuiasca... du-te la ginecologul cu care ai nascut... oricum dupa nastere la 3 - 4 luni trebuie facut un control la ginecolog cel putin mie asa mi s-a cerut... cand mergi la control spune-i ce doresti el va fi in masura sa iti recomande anticonceptionale... cel mai preferat ar fi sa faci niste analize inainte dat asta decide medicul... sfatul meu este sa nu iei din auzite nimic... dozajul hormonal la fiecare contraceptiv poate diferi... nu orice anticonceptional e bun pentru oricine... de aceea sa mergi la ginecolog sa vorbesti cu el... sanatate

Bula
| Bula a răspuns:

Numai un ginecolog poate stabili felurile de anticonceptionale potrivite.
De ce nu folosesti sterilet?

| mioara a răspuns:

Dece nu incerci un sterilet