| Qwertyuop2389 a întrebat:

Cum stiu dacă am depresie sau dacă sunt doar niște sentimente de deprimare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Buna dimineata!
In depresie, nu poti dormi noaptea de ganduri. Plangi excesiv si nu te calmezi. Mananci mult si parca nu te saturi. Abuzezi de mastur.bare. Nu te speli si nu mai faci miscare multa. Te izolezi social din cauza anumitor temeri personale. Ajungi sa te droghezi, sa fumezi sau sa consumi alcool si sa te simti dependent de obiceiurile astea.

| Victoria18 a răspuns:

Depresia este starea de disconfort aproape permanenta aceasta incluzand (tristete, nu ai chef de nimic, nu ai pofta de mancare, oboseala) pe cand deprimarea e doar o stare usoara de tristete care persista un timp foarte scurt si dispare usor.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Sunt necesare ceva mai multe explicatii.Ai mai avut probleme in acest sens? Care crezi tu ca este diferenta intre cele stari pe care le descrii? Ce cunosti despre depresie?

| Qwertyuop2389 explică (pentru Adrian_Mares_1972):

Nu cred ca am mai avut nu
1 Am mai fost deprimat cateodata, dar nu îmi amintesc foarte bine, ca mi se pare ca s-a cam întâmplat cam acum 2 ani și ceva
2 eu cred ca diferența dintre cele 2 este ca, atunci ca ești depresiv, nu mai ai niciun fel de chef de viata indiferent de ce ce lucru s ar intampla, fie el bun sau rau, și pe lângă asta, cred ca mai este vorba și de niște probleme fizice, provocate de situația psihologică a omului respectiv
3 Depresia cred ca este un îmbalans al substanțelor chimice in creier, asta ca boala, cauzate probabil din experiențe de viata urate

| Adrian_Mares_1972 a răspuns (pentru Qwertyuop2389):

Cred ca ti-ai dat oarecum singur un raspuns, eu doar ti-l arat:ai niste sentimente de deprimare. Daca ai sau nu depresie este un subiect mai amplu, care face natura unor investigatii de specialitate.ca unul cere m-am lovit de asa ceva, te sfatuiesc sa cantaresti cu grija, posibilitatea de a gasi raspunsuri la medicii de specialitate de la noi.Sunt mai rari decat aluminiul in stare pura(iti controlez cunostintele) si dispusi pentru compromisuri finaciare(cauta tu explicatiile la ce am spus)

| alin131 a răspuns:

E o stare permanenta sau apare cand te gandesti la trecut sau la un anumit eveniment?

Daca e permanenta starea este depresie (dar poti iesi din eahappy ) daca e numai cateodata e sentiment de deprimare dar tot poti iesi din aceasta stare.

Oricine te iubeste te vrea vesel/a fericit/a si implinit/a.

Iubirea cea mai mare ti-o ofera Dumnezeu si asta o vezi clipa de clipa pentru ca El iti ofera urmatoarea bataie de inima mereu.

Oamenii pot sa te iubeasca si sa fie buni cu tine, dar pot fi si schimbatori.

Iisus Hristos te iubeste si vrea sa iti ofere viata eterna. Nu stiu cati dintre noi vom ajunge in Rai, dar stiu ca Iisus Hristos si Dumnezeu Tatal cel din ceruri si Maica Domului ne iubesc pe toti.

| Rorry a răspuns:

Deprimarea apare ca o reactie sufleteasca la problemele ivite in viata, sau pur si simplu ca urmare a unei stari de epuizare a organismului. O persoana deprimata nu are chef de nimic, este trista, simte ca este la capatul puterilor, sau se poate simti chiar foarte speriata.
In cazul depresiei, toate aceste stari de dereglaj psihic nu dispar in doua saptamani, si chiar se pot agrava, afectand persoana in cauza din punct de vedere afectiv, intelectual si fizic.

| Qwertyuop2389 explică (pentru Rorry):

La mine apar și dispar, și mai ales devin deprimat când nu am timp sa ies din cauza ca n am timp, și parca totul e împotriva mea... asa ma simt cateodata

| LilPeep a răspuns:

Eu sunt expert in depresie, aceasta fiind companionul meu zilnic de cel putin 10 ani, daca nu ai chef de nimic niciodata, esti lipsit de energie si obosit tot timpul si aceasta stare dureaza de cel putin cateva luni atunci ai depresie.