| SilentRain a întrebat:

Cum ți-ai vindecat traumele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
33 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

N-am avut traume. Doar firile slabe sunt traumatizate.

| SilentRain explică (pentru Salontanul):

Nu putem fi toți la fel

| Pnin a răspuns (pentru Salontanul):

Te minti singur.

| Salontanul a răspuns (pentru Pnin):

Stai linistit! Stiu eu mai multe despre mine decat altii. Nu te erija in psiholog!

| Sofer a răspuns:

Muzica mașina and sex.

| SilentRain explică (pentru Sofer):

Nu totul se rezuma la sex, ești cam disperat

| Sofer a răspuns (pentru SilentRain):

Bun frate dacă asta crezi laughing. Dar in esență ma simt mult mai bine când merg in mașina cu muzica faina si liniștit auzind sunetul motorului.

| SilentRain explică (pentru Sofer):

Categoric,nu neg asta
Dar asta nu te poate ajutat în unele probeleme mai serioase

| Iote a răspuns:

Traume fizice?
Traume psihice?
Traume... Care traume?

| SilentRain explică (pentru Iote):

Ambele

| Iote a răspuns (pentru SilentRain):

Nu "amântrei"?
Eu am avut numai traume fizice, tratate cu un pansament. Vindecare totala. Aveam la un moment dat o cicatrice, dar a disparut si aia.

Slăbuț,am o cicatrice din 2015, rana s-a vindecat dar mi-a rămas în minte durea de atunci
Pe lângă aia mai am și altele

Dar nici nu vreau sa ma laud cu cicatrici si traume psihice.
Vezi, asta e problema ta: ca nu vrei sa te vindeci. Degeaba ne intrebi pe noi.

| dinaprilie a răspuns:

laughing buna asta

| SilentRain explică (pentru dinaprilie):

Sa înțeleg că nu ai trecut peste ele
Dinaprile te aștept să-mi povestești despre ale tale traume, evident daca ai buna dispoziție

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Nu stiu daca au fost chiar traume, dar o psiholoaga buna si niste carti interesante m-au ajutat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am avut așadar n-am avut ce vindeca.

| Pnin a răspuns:

Astia care fac pe bravii si puternicii aici sunt cei mai traumatizati si sunt atat de lipsiti de empatie si morti dpdv emotional tocmai din cauza traumelorlaughing

Traumele emotionale se vindeca cu multa introspectie, iertare, intelegere.
Uneori si cu psihologi sau cu trecerea timpului.

| Iote a răspuns (pentru Pnin):

Raspuns de om slab!
Am vazut persoane care au fost "traumatizati" de moartea parintilor cand ei aveau 60 de ani si parintii 85. De ce trauma? Parintii nu aveau sa traiasca mai mult decat ei. Nimeni nu e nemuritor. La 75 de ani inca sunt obsedati de moartea parintilor.
Am vazut "traumatizati" ca i-a parasit iubita. Cine-i mai spala, cine-i hranea, cine le mai facea curat in casa? Asta era marea lor problema. O "vindeci" invatand sa-ti faci tot. Si exemplele pot continua. Daca stam dupa medici si dupa timp, nu ne vindecam niciodata. Totul tine de educatia si de vointa noastra.

Ohh ori m-am exprimat greșit, fie nu ai înțeles tu...
Nu mă refer chiar la acel gen de traume superficiale
Mă refer la acele evenimente din trecut care te machiază și în prezent într-un mod negativ, provenind din familii sau alte medii toxice
Deși ești conștient de problema tot reacționez într-un anumit mod

Te-am intrebat ce fel de traume! Corect?
Mi-ai raspuns "ambele". Eu nu am traume psihice, ci doar fizice si alea minore.

Mă așteptam măcar la unele povești dar aparent nimeni nu are traume seriose laughing

| dinaprilie a răspuns (pentru SilentRain):

Nu avem. Suntem toti supermani. In fapt unii traiesc in padure in perfecta armonie cu bila asta care pluteste in ce mm o pluti si aici doar ne dam jos hainile si mai facem pe umilii. Mai dam o sapa, o tasta, aprilie mai iunie. laughing

Oameni normali, oameni fericiti.

| Pnin a răspuns (pentru Iote):

Ce raspuns mediocru. Atat de previzibil.

| Pnin a răspuns (pentru SilentRain):

Pe site-ul asta toti sunt geniali, plini de realizari, neinfricati, puternici, bogatani, gagicari. De aia isi pierd jumatate din viata intr-o lume virtuala. laughing

Oamenii normali nu sunt fericiti. Majoritatea sunt depresivi sau au diverse problemute la cap, in special dupa 40-50 de ani. Viata e grea pentru majoritatea. Toti trec prin crize si au regrete. Nu stiu cat de des ai contact cu realitatea, dar iti recomand sa socializezi in viata reala mai des si sa fii mai atent in jurul tau. Daca nici asa nu intelegi ce se intampla poate doar esti lipsit de profunzime.
Eh, cum se zice. Fericiti cei saraci cu duhul happy

| CelCareRamaneInUrma a răspuns (pentru Pnin):

Da,majoritatea oamenilor sunt ''depresivi'' pentru ca n-au bani de chirie,au salar mic, a plecat iubita/iubitul. Orice om are problemele lui, oricine trece prin perioada de rahat mai mult sau mai putin.Dar mai sunt si persoanele care sufera de o afectiune mentala diagnosticata de cineva competent si care au nevoie de un tratament medicamentos, mai sunt si persoanele care isi iau gatul tot din cauza acestor afectiuni(din pacate).Nu cred ca majoritatea se incadreaza aici, unde sa mai adaug si faptul ca atunci cand esti intr-o situatie de genul esti luat la misto din cauza ignorantei.Sunt multi oameni ''normali'' fericiti pentru ca stiu sa se bucure de micile placeri ale vietii, la fel cum sunt si alti actori/cantareti plini de bani care se intampla sa sufere de depresie din te miri ce motive si sa fie gasiti spanzurati.

1. Care este versiunea ta pentru "oameni normali"? Ce intelegi tu prin asta?
2. Daca te uiti atent, rar sunt pe aici. In rest, ma lupt cu viata reala. Si culmea, sunt fericit.
Sâc!

1. Oamenii de rand.
2. Nu cred ce spun oamenii despre ei. Eu cand sunt fericita traiesc momentul, nu simt nevoia sa intru pe un site obscur si sa le spun unor anonimi ca sunt fericita. Si sa fii fericit non-stop e un scenariu realist doar daca te cheamă Charlie Gordon.

"Eu cand sunt fericita traiesc momentul"
Aia este exaltare, nu fericire.
Si ai dreptate, nu mai sta pe acest site obscur. Mai bine pune mana pe niste carti si citeste-le. Pentru ca nici Charlie Gordon nu e fericit non stop!