Banuiesc ca folosesti periuta manuala, pai ai tendinta de a spala mai mult incivii si maselutele si caninii avand pozitia mai la mijloc gen nu treci pe ei cum trebuie.
La fel cum e greu sa spalam maselele de minte de sus cu precadere cu o periuta normala-manuala care e mai maricica, pai te ia voma instant
Igiena precare.
Fumatul.
Înaintarea în vârstă.
Anumite alimente și băuturi pot favoriza colorarea dinților în galben, din cauza agenților de colorare pe care îi conțin. De exemplu, soia, pasta de tomate, vinul roșu, ceaiul negru și cafeaua pot duce la apariția dinților îngălbeniți.
Unele antibiotice pot duce la apariția discromiilor dentare;
Este posibil ca factorul genetic să aibă un rol în ceea ce privește îngălbenirea dinților
Fluorul în exces.
Subțierea și pierderea smalțului face ca dinții să pară mai gălbui. Alimentele și băuturile acide, periuțele de dinți dure sau perierea necorespunzătoare pot accelera acest proces.
Te poti duce la medicul dentist
În cazul apariției petelor galbene de pe dinți cauzate de alimente și băuturi, acestea pot fi îndepărtate în cabinetul medicului stomatolog, în urma unei ședințe de periaj dentar profesional.
Pentru a preveni apariția dinților îngălbeniți se recomandă evitarea consumului în exces de alimente care favorizează acest lucru. Igiena orală riguroasă este extrem de importantă pentru prevenirea apariției dinților îngălbeniți. Se recomandă periajul dentar după fiecare masă.
Totodată, se recomandă vizita la medicul stomatolog cel puțin o dată pe an. Medicul stomatolog este cel care poate să curețe profesional dinții, care va identifica o carie dentară în fază incipientă, care va face un detartraj.
Poate nu ai doar canini mai galbeni, poate mai ai si alti dar nu vezi. Poate e chiar de la ce mananci.
Nu fumez, nu consum cafeina sau ceaiuri care contin cafeina, sucuri cu acid, apa minerala, antibiotice sau lucruri care stiu ca favorizeaza ingalbenirea.
Chiar nu consider că am o igiena precara, avand in vedere ca ma spal de patru ori pe zi ( de trei ori dupa fiecare masa si o data dimineata) Am mers la medicul stomatolog care mi-a facut detartraj, curatare profesionala (merg periodic) iar problema inca o am. Doar caninii ii am mai galbeni mi s-a confirmat de orice persoana intrebata pentru ca m-am gandit ca poate mi se pare, dar diferenta este foarte vizibila si e deranjanta pentru mine insumi
Rooney7 întreabă: