Nu cred ca isi revine cineva complet, e un lucru cu care trebuie sa inveti sa traiesti, sa accepti ca ai stari depresive, uneori mai grele altele mai usoare. Poti eventual sa revii pe linia de plutire dar nu sa te vindeci complet.
Daca doar iti plangi de mila si stai fara sa faci nimic cu viata ta nu o sa ajungi nicaieri. Nimanui nu ii e usor, viata nu e usoara, poate ca sunt altii care se simt mult mai rau decat tine si nu se plang pentru ca nu au timp, sunt doar puternici.
Cu ajutorul unu psiholog, sprijinul familiei, evident nu am avut depresie dar am stari de anxietate, groaznic. Te face sa te gandesti la multe lucruri si sa te simti oribil.
Trebuie sa vorbesti cu oameni, te ajuta mult sa nu te mai gandesti la problemele tale. Conteaza si sprijinul familiei, sa ai pe cineva care sa te incurajeze.
Totuși ai scăpat de anxietate?
Nu, uneori mai am probleme dar rar.
A lupta împotriva depresiei este ca și cum te-ai fi rătăcit într-un cartier periculos; pentru a găsi o soluție, ai nevoie de ajutor.
Dacă sentimentele de descurajare persistă zilnic, este posibil să suferi de depresie clinică și să ai nevoie de tratament medical.
La adolescenți, simptomele depresiei clinice se pot confunda cu schimbările de dispoziție specifice vârstei, dar, spre deosebire de acestea, ele sunt mult mai intense și mai persistente. Prin urmare, dacă starea de tristețe e gravă și de durată, ar fi bine să stai de vorbă cu părinții tăi despre un eventual consult medical.
Dacă ți se pune diagnosticul de depresie gravă, nu trebuie să te simți rușinat. Depresia în rândul tinerilor este larg răspândită și se poate trata. Prietenii adevărați nu-și vor schimba părerea despre tine!
Sugestie: Ai răbdare. Recuperarea necesită timp. Ar trebui să te aștepți să ai și zile bune, și zile rele.
Fie că suferi de depresie clinică, fie că doar treci printr-o perioadă grea pe plan emoțional, nu uita: Acceptând ajutorul altora și luând măsurile necesare pentru a te trata, poți face față depresiei!
AvalohAlyn întreabă:
alexaaa întreabă: